61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ilk gösterimi, mitolojik bir hikayeyi işleyen İtalya ve İsveç ortak yapımı "Hükümdarlık" filmi ile gerçekleşti.

Altın Portakal Film Festivali 'Hükümdarlık' ile Başladı

Türkiye’nin en köklü film festivali olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 61. kez sinemaseverlerle buluştu. Festivalin açılışında, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında yarışan Isabella Torre yönetmenliğindeki 'Hükümdarlık' filmi gösterildi. İtalya ve İsveç ortak yapımı olan film, mitolojik bir hikaye anlatıyor ve Venedik Film Festivali'nde de kapanış filmi olarak izleyiciyle buluşmuştu.

Mitolojik Hikayeye Odaklanıyor

Filmin çekimleri, İtalya'nın Calabria bölgesindeki Aspromonte dağlarında gerçekleştirildi. Gerçekçilik ve özgünlük hissini artırmak için, yönetmen Torre oyuncu kadrosunu bölge sakinlerinden seçti. Filmde Elliott Crosset Hove, Angela Fontana ve Koudous Seihon başrolleri paylaşıyor.

Jüri Üyeleri de Gösterime Katıldı

Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda düzenlenen gösterime yoğun ilgi gösterilirken, Uluslararası Film Yarışması Jüri üyeleri arasında yer alan Mahmoud Kalari, Selin Gürel, Mehmet Aksın, Ludovica Rampoldi ve Ayşe Polat da filmi izleyenler arasındaydı.

8'inci Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde dev mangal ateşi 8'inci Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde dev mangal ateşi

Antalya Altın Portakal Film Festivali, Türk ve uluslararası sinemanın önemli projelerini seyirciyle buluşturmayı sürdürüyor.

Kaynak: dha