Yeşilhisar'da üretilen elmalar, İngiltere, Fransa, Hindistan, Rusya gibi 30'dan fazla ülkeye ihraç ediliyor. Bölgedeki elmalar, yüksek kalite ve dayanıklılıklarıyla dikkat çekiyor.

Yeşilhisar Elmaları 30'dan Fazla Ülkeye İhraç Ediliyor

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde yer alan Kayadibi Mahallesi, kaliteli elma üretimiyle dikkat çekiyor. Her yıl Eylül ayında başlayan hasat, Ekim ortalarına kadar devam ediyor. Bu süreçte üretilen elmalar, titizlikle ihracatçı firmalar tarafından kontrol edildikten sonra İngiltere, Fransa, Hindistan, Mısır, Suriye ve Rusya gibi 30’dan fazla ülkeye gönderiliyor. Bölgedeki elma üretimi, hem kalitesi hem de verimi ile yerel halkın geçimine büyük katkı sağlıyor.

Küresel elektrikli araç satışları Çin öncülüğünde bu yıl 17 milyona ulaşacak Küresel elektrikli araç satışları Çin öncülüğünde bu yıl 17 milyona ulaşacak

Elmaların Kalitesi ve Dayanıklılığı Öne Çıkıyor

Elma üreticisi Latif Öztürk, bölgenin elma üretiminde öne çıkan jeopolitik konumuna dikkat çekerek, bölgedeki elmaların diğer bölgelere göre daha yüksek protein değeri ve enerjiye sahip olduğunu belirtti. Öztürk, “İhracatçı firmaların mühendisleri, bölgemizdeki elmaların kalitesini ölçtü ve diğer bölgelere nazaran renk kalitesi ve buzhanede dayanıklılıklarının daha iyi olduğunu söylediler” dedi.

Bölgenin 100 Bin Ton Üzeri Rekoltesi Bekleniyor

Yeşilhisar’da elma üretimi yoğun bir şekilde yapılıyor. Bu yıl 100-110 bin ton arasında genel rekolte beklenirken, Kayadibi Mahallesi’nin kendi rekoltesinin 50 bin tonun üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Üretilen elma çeşitleri arasında Scarlet, Jeromine, Starkrimson, Golden, Reinders, Delicious gibi türler yer alıyor.

Latif Öztürk, “Rusya’ya çok fazla elma gönderiyoruz. Ayrıca İngiltere ve Fransa gibi deniz aşırı ülkelere de ihracatımız var. Ürünler, buzhanede saklandıktan sonra paketlenip ihracat süreci başlıyor” diyerek sürecin detaylarını paylaştı.

Kaynak: dha