Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), Garanti BBVA Yatırım desteği ve İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) iş birliğiyle düzenlediği eğitim ve doğa temalı fotoğraf yarışmasının sonuçlarını açıkladı. Türkiye genelinden katılan eserler arasından ödüle layık görülen fotoğraflar ve sergilenecek eserler belirlendi. Yarışma, doğanın eğitimle olan ilişkisini vurgulamak ve bu bağı güçlendirmek amacıyla düzenlendi.

Ödül Alan Fotoğraflar

Yarışmaya katılan 47 fotoğrafçının, doğa ile eğitimin iç içe olduğu anları yakaladığı toplam 177 eser değerlendirildi. Birincilik ödülünü "Yarışlı Gölü" adlı fotoğrafıyla Ufuk Turpcan kazandı. İkincilik ödülü M. Turan Döner'in "Şimşekler ve Şehir" isimli çalışmasına giderken, üçüncülük ödülü ise "Balıkçı" adlı fotoğrafıyla Muhammet Özen'in oldu. Mansiyon ödülü "Anne Sevgisi" isimli fotoğrafı ile Merve Özen'e verilirken, Garanti BBVA Yatırım özel ödülünü "Sabah Vakti" fotoğrafıyla Salih Kuş kazandı.

Sergi Ziyarete Açılıyor

Narin’e ithaf edilen özel bölüm yürekleri burktu Narin’e ithaf edilen özel bölüm yürekleri burktu

Sergide yer alacak 25 fotoğraf 23-25 Ekim tarihleri arasında Zorlu PSM Galeri Alanı’nda ziyaretçileriyle buluşacak. Ücretsiz olarak gezilebilecek olan sergi, doğanın sunduğu güzellikleri ve insanın doğaya olan etkisini gözler önüne seriyor. Doğanın öğreticiliği ve insanlara karşı olan sorumluluğunu hatırlatmayı amaçlayan sergi, izleyicileri daha duyarlı ve bilinçli bireyler olmaya davet ediyor.

Doğanın Öğreticiliği Üzerine

Sergideki fotoğraflar, doğanın eğitim üzerindeki etkisini ve doğanın sunduğu öğretici deneyimleri görsel bir anlatımla sunuyor. Yarışmada öne çıkan eserler, doğanın güzelliklerini gözler önüne sererken, insan ve çevre arasındaki ilişkiyi de düşünmeye davet ediyor. Ödüllü fotoğraflar ve sergilenecek diğer eserler, Öğretmen Akademisi Vakfı’nın (ÖRAV) web sitesinde de izlenebilir.

Kaynak: dha