👪 Aile ve Gençlik Fonu genişliyor! Karabük, Bartın ve Zonguldak’ta doğurganlık hızı düşük olan çiftler, faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecek. Başvurular başladı! #AileveGençlikFonu #MahinurÖzdemirGöktaş #GençlereDestek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu projesinde önemli bir aşamaya geçildiğini duyurdu. Bakan Göktaş, doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta, şartları sağlayan çiftlerin fona başvurularının alınmaya başlandığını belirtti.

Projenin pilot uygulamasının ilk olarak deprem bölgesinde başlatıldığını hatırlatan Göktaş, Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da evlenecek gençlere yönelik sağlanan 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarındaki faizsiz kredi desteğinin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Bakan Göktaş, “Aile ve Gençlik Fonu’na bugüne kadar 12 bin 132 çift başvurdu, 3 bin 963 çift bu krediden yararlandı” dedi.

Yeni Dönem ve Genişleyen Kapsam

Bakan Göktaş, projenin ikinci aşamasının, doğurganlık hızının düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinde başlatıldığını açıkladı. Bu illerden başvuru yapan ve şartları sağlayan çiftler, faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecek. Ayrıca, desteğe daha fazla çiftin başvurabilmesi amacıyla gelir kriterinde de düzenlemeye gidildi. Göktaş, “Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2.3 asgari ücrete çıkartıyoruz. Böylece daha fazla gencimizin desteğimizden yararlanmasının önünü açmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Kartlı Ödemelerde Temassız İşlemler Rekor Kırdı Kartlı Ödemelerde Temassız İşlemler Rekor Kırdı

Gençlere Destek Devam Edecek

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu projesinin, gençlerin aile kurma süreçlerini desteklemek ve Türkiye’de doğurganlık oranlarını artırmak amacıyla hayata geçirildiğini vurguladı. Bakanlık olarak gençleri desteklemeye devam edeceklerini belirten Göktaş, yeni eklenen illerle birlikte projenin kapsamının genişlediğini ve daha fazla gencin bu destekten faydalanacağını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi