Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) öncülüğünde, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği tasarısına karşı Ankara'da geniş katılımlı bir miting düzenlendi. Hekimler, yönetmelikteki bilimsel temellerden uzak düzenlemelere ve muayene sayısına dayalı teşvik ödemelerine karşı tepkilerini dile getirdi.

Ankara Anıtpark'ta gerçekleştirilen mitinge Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Hekim Birliği Sendikası, Aile Sağlığı Çalışanları Ebe ve Hemşire Dernekleri Federasyonu (ASEF) gibi birçok sağlık örgütü ve sivil toplum kuruluşu katıldı. Hekimler, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği taslağının bilimsel temellere dayanmaması ve koruyucu sağlık hizmetlerinin amacına aykırı teşvik ödemeleri nedeniyle protesto için toplandı.

"Hekimler Cezalandırılıyor"

Mitingde konuşan Hekim Birliği Sendikası Başkanı Hatice Çerçi Balcı, hekimlerin cezalandırılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirerek, “Aile hekimleri işini layığıyla yaptığı için cezalandırılıyor. Maaşlarımızın ceza aracı olarak kullanıldığı bu sisteme karşı çıkıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından 5 bin kişi buradayız ve haklarımızı savunmak için toplandık" dedi.

Malatya kent merkezinde 32 bin konut ve iş yeri yapılacak Malatya kent merkezinde 32 bin konut ve iş yeri yapılacak

"Adaletsizliklere Karşı Duruyoruz"

AHEF Başkanı Türkü Yağmur Nehir de konuşmasında, sağlık çalışanlarının giderek artan şiddet, mobbing ve hak kayıplarıyla karşı karşıya kaldığını vurguladı. "Biz sayılarla değil, bilimsel temellere dayalı özgürce sağlık hizmeti sunmak istiyoruz" diyen Nehir, yönetmeliğin adaletsiz düzenlemeler içerdiğini belirtti.

Siyah Balonlarla Farkındalık

Mitingde ayrıca, farkındalık yaratmak amacıyla gökyüzüne siyah balonlar bırakıldı. Sağlık çalışanlarının omuzlarında getirilen boş tabut sahneye bırakılarak sağlık sistemindeki sorunlara dikkat çekildi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez gibi siyasetçiler de mitinge katılarak destek konuşmaları yaptı.

Kaynak: dha