Ticaret Bakanı Ömer Bolat, un sanayicileriyle yaptıkları görüşmede, buğday, un ve ekmek üretiminde piyasa istikrarının korunması konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı. Piyasadaki haksız fiyat artışlarına karşı mücadeleye devam edileceği vurgulandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile birlikte Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) üyesi sanayicilerle Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede, buğday, un ve ekmek üretiminde istikrarın korunmasına yönelik önemli kararlar alındı. Bolat, Türkiye'nin buğday üretiminde dünyada önemli bir yere sahip olduğunu ve hem iç talebi karşıladığını hem de ihracatta öne çıktığını belirtti.

Bakan Kacır: Milli ve özgün teknolojiler geliştirmekten başka alternatif yok Bakan Kacır: Milli ve özgün teknolojiler geliştirmekten başka alternatif yok

Haksız Fiyat Artışlarıyla Mücadele Sürecek
Bakan Bolat, hükümetin üreticilere ve çiftçilere desteğinin süreceğini vurgularken, piyasada haksız fiyat artışlarına karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi. Görüşmede, un ve ekmek fiyatlarının istikrarlı bir şekilde devam etmesi konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

Piyasa ve Fiyat İstikrarı Korunacak
Toplantının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bolat, "Un sanayicilerimizle birlikte, buğday, un ve ekmek üretiminde piyasa ve fiyat istikrarını mutlaka koruyacağız" dedi. Tüm katılımcılara teşekkür eden Bolat, sanayicilerin katkılarının önemine değindi.

Kaynak: dha