Bakan Kacır: Asla savunma sanayinden milli teknoloji hamlesinden geri adım atmayacağız Bakan Kacır: Asla savunma sanayinden milli teknoloji hamlesinden geri adım atmayacağız

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden sahte reklamlar vererek vatandaşları dolandıran bir çeteye karşı 5 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda operasyon başlattı. Afyonkarahisar merkezli İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Eskişehir, Muğla, Nevşehir ve Samsun’da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 3’ü kadın 20 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin, "sıfır faizli kredi," "ucuz ürün satışı" ve "uygun fiyatlı otel/villa rezervasyonu" gibi sahte reklamlarla vatandaşları dolandırdıkları belirlendi. 272 kişiyi dolandırarak 17 milyon 500 bin TL elde ettikleri tespit edilen çete üyeleri, kazandıkları parayı kripto para sistemleri üzerinden aklamaya çalıştı.

Operasyonun Detayları

Operasyonlarda çok sayıda dijital materyal, banka ve kredi kartları, kimlik bilgileri, öz çekim fotoğrafları, kripto para hesaplarına ve mobil bankacılık uygulamalarına ait giriş şifreleri ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. 20 şüpheliden 4'ü savcılık tarafından serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan 16 kişiden 8’i tutuklandı. Diğer 8 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Emniyet yetkilileri, vatandaşları dijital platformlarda yapılan sahte reklamlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: dha