Nevşehir merkezli 19 ilde düzenlenen operasyonda, yaklaşık 1500 kişiyi 1,2 milyar TL dolandıran 76 şüpheli yakalandı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, WhatsApp üzerinden "görev tamamlayarak para kazanma" vaadiyle dolandırıcılık yapan bir çeteyi 16 ay boyunca teknik ve fiziki takibe aldı. Dolandırıcılık ağı, ülke genelinde yaklaşık 1500 kişiyi kandırarak toplamda 1,2 milyar TL topladı.

Eş Zamanlı Operasyonlar ve Çete Liderinin Yakalanması

Nevşehir merkezli operasyon, Diyarbakır, Adana, Antalya, Ankara, İstanbul gibi 19 ilde eş zamanlı gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda, Diyarbakır'da berberlik yaptığı belirlenen çete lideri M.D.Ş. ve toplam 76 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 3 tabanca ve 396 mermi ele geçirildi.

Dolandırıcılık Şikayeti Sonucu Başlatıldı

Soruşturma, dolandırılan bir vatandaşın WhatsApp üzerinden ulaşılarak 259 bin 800 TL göndermesi üzerine başladı. Şüphelilerin, dolandırıcılıktan elde ettikleri paraları kripto para borsalarında soğuk cüzdanlara aktardıkları tespit edildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 76 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, firari olan 8 kişinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Mangal Zehirlenmesi: 4 Kişi Hastaneye Kaldırıldı Mangal Zehirlenmesi: 4 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Kaynak: dha