Van'da, 27 Eylül'den bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş için arama çalışmaları devam ediyor. Aramalar, Rojin’e ait başörtüsünün bulunduğu bölgede yoğunlaştırıldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş (21), 27 Eylül akşamı yurttan çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi. Kabaiş’in kaybolması üzerine başlatılan arama çalışmaları, 14’üncü gününde yoğun şekilde devam ediyor.

Ankara'da zincirleme kaza; 8 araç birbirine girdi Ankara'da zincirleme kaza; 8 araç birbirine girdi

Başörtüsünün Bulunduğu Bölge Odak Noktası Oldu

Arama ekipleri, Rojin Kabaiş’e ait başörtüsünün bulunduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede çalışmaları yoğunlaştırdı. Başörtüsü, detaylı inceleme yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.

Kapsamlı Arama Çalışmaları

Çalışmalara polis, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri katılıyor. Van Gölü Sahili ve çevresinde yapılan aramalarda, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, su altı görüntüleme cihazları ve çeşitli teknik ekipmanlar kullanılıyor. Gölde dalgıç ekiplerinin yanı sıra karada da kadavra köpekleriyle aramalar sürdürülüyor.

Olayın Detayları

Rojin, kaybolmadan önce ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde markete gidip kahve, su ve kek alacağını söylemişti. 28 Eylül’de sahilde bulunan telefon ve diğer eşyalar, incelenmek üzere polise teslim edilmişti. Arama çalışmaları, hem karada hem de gölde devam ederken, gönüllü arama ekipleri de çalışmalara destek veriyor.

Kaynak: dha