Görme engelli gazilere akıllı baston Görme engelli gazilere akıllı baston

Yurdun büyük bölümünde 3 gün boyunca gök gürültülü sağanak etkili olacak! Özellikle Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli yağışlara dikkat! #HavaDurumu #Meteoroloji #Sağanak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarından itibaren Karadeniz, Marmara, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını açıkladı. Sıcaklıkların bazı bölgelerde mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

Detaylı Haber:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, yurdun büyük bölümünde yarından itibaren 3 gün boyunca gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını bildirdi. Macit, Karadeniz Bölgesi, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yerel sağanak yağışlar beklendiğini belirtti.

Perşembe günü Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Artvin, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Macit, sel ve su taşkınlarına karşı vatandaşları uyardı.

Cuma günü ise Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yağışların süreceği ifade edildi. Sıcaklıkların genel olarak mevsim normallerinde seyredeceği, bazı bölgelerde ise mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

3 Büyükşehirde Hava Durumu:

  • Ankara: Yarın gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor, cuma günü ise yağış beklenmiyor. Sıcaklıklar 25-26 derece civarında olacak.
  • İstanbul: Yarın ve cuma günü il genelinde, perşembe günü ise doğu bölgelerinde sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklıklar 25-26 derece arasında olacak.
  • İzmir: Yağış beklenmiyor, sıcaklıklar 29-30 derece civarında seyredecek.

Kaynak: aa