Türkiye'deki yüksek tatil fiyatları, Türk turistleri Yunan adalarına yönlendiriyor. İndirim kampanyaları sektörde beklenen doluluğu sağlayamadı.

Türkiye’deki tatil sezonu, otellerin uyguladığı indirimlerle dikkat çekiyor ancak geçtiğimiz sezonlarda uygulanan yüksek fiyatlar, Türk turistlerin tercihlerinde radikal değişikliklere yol açtı. Özellikle temmuz ve ağustos aylarında yapılan indirimlere rağmen, Türk vatandaşları tatil rotalarını Yunan adalarına çevirdi. Yüksek fiyatlara tepki olarak başlatılan bu boykot, turizm sektöründe beklenen toparlanmanın gerçekleşmesini engelledi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, otellerin %50’ye varan indirim kampanyalarına rağmen sektörde beklenen doluluk oranlarının yakalanamadığını belirtti. Özellikle Yunan adalarına artan ilgi, Türkiye’deki otel ve restoran fiyatlarının yüksekliği karşısında Türk turistler için cazip bir alternatif haline geldi.

Ağustos ve eylül aylarında Türkiye’deki her şey dahil otellerde kişi başı gecelik konaklama fiyatları Antalya’da 4 bin TL ile 83 bin TL, Muğla’da 5 bin TL ile 70 bin TL arasında değişirken, apart otellerde bu fiyatlar 2 bin TL ile 28 bin TL arasında seyrediyor. Bu durum, Türk turistlerin daha uygun fiyatlı ve huzurlu bir tatil arayışını körüklüyor.

Türk turistlerin Yunan adalarına olan ilgisi, özellikle Kos ve Leros gibi destinasyonlarda kendini gösteriyor. Leros adasında bir restoranda kişi başı akşam yemeği 60 Euro’ya mal olurken, Türkiye’de benzer bir yemek 130 Euro’ya kadar çıkabiliyor. Bu fiyat farkı, Yunan adalarının Türk turistler için daha cazip hale gelmesinde büyük rol oynuyor.

(Bodrum'da otel fiyatları)

AFEX konferansında Türk iş dünyasına Afrika'ya yatırım çağrısı yapıldı AFEX konferansında Türk iş dünyasına Afrika'ya yatırım çağrısı yapıldı

Ağustos ve eylül aylarında kişi başı gecelik konaklama fiyat aralıkları şu şekilde:

Ağustos:Her Şey Dahil Oteller: Antalya 4 bin TL - 83 bin TL, Muğla 5 bin TL - 70 bin TL, İzmir 4 bin TL - 23 bin TL.Apart Oteller: Antalya 2 bin TL - 28 bin TL, Muğla 2 bin TL - 16 bin TL, İzmir 2 bin TL - 10 bin TL.Eylül:Her Şey Dahil Oteller: Antalya 4 bin TL - 74 bin TL, Muğla 3 bin TL - 46 bin TL, İzmir 7 bin TL - 19 bin TL.Apart Oteller: Antalya 2 bin 500 TL - 54 bin TL, Muğla 2 bin TL - 14 bin TL, İzmir 2 bin TL - 7 bin TL.

(Yunanistan'da otel fiyatları)

Bodrum’da tatil yapan Cüneyt Bilgin, bu yaz tatil fiyatlarının aşırı derecede yüksek olduğunu belirterek, “Gelecek tatilimde Yunan adalarını tercih edeceğim. Kos ve Leros gibi yerler daha uygun fiyatlı ve daha keyifli” dedi.

Türkiye’de tatil fiyatlarındaki artış, Türk turistlerin yurtdışına yönelmesine neden oluyor. Yunan adalarındaki cazip fiyatlar, Türk tatilciler için alternatif sunarken, Türkiye’de tatil yapmayı düşünenler fiyat ve hizmet kalitesi konusunda daha temkinli davranıyor.

Türkiye'de tatil fiyatlarındaki artış, Türk turistlerin yurtdışına yönelmesine neden oluyor. Yunan adalarındaki cazip fiyatlar Türk tatilciler için alternatifler sunuyor.

Türkiye'de tatil yapmak isteyenler, fiyat ve hizmet kalitesine dikkat ederken, yurtdışında uygun fiyatlı ve kaliteli seçenekler aramaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi