Yeni eğitim yılı için geri sayım başladı! 2 Eylül’de okula uyum eğitimleri başlıyor. İlkokuldan liseye, tüm kademeler için özel programlar hazır. 📚✏️ #OkulaDönüş #EğitimYılı #LiseyeHoşGeldin

Yeni Eğitim Yılına "Uyum" ile Başlangıç: 2 Eylül’de İlk Zil Çalıyor

2024-2025 eğitim öğretim yılı, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için 2 Eylül Pazartesi günü itibariyle başlıyor. Bu yılki uyum eğitimleri, 2-3 Eylül tarihlerinde okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için düzenlenecek. Ortaokula başlayacak öğrenciler için ise 9 Eylül haftasında rehberlik çalışmaları gerçekleştirilecek.

Okul Öncesi ve İlkokul 1. Sınıflar İçin Uyum Haftası

İlkokul birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin ailelerine yönelik "İlkokul 1. Sınıfa Uyum Haftası" sunumu, eğitim yılının ilk gününde yapılacak. Bu sunumla birlikte ailelere, çocuklarının okula uyum sürecini destekleyecek bilgiler verilecek ve okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak. Uyum eğitiminin ikinci gününde ise okullarda çeşitli etkinlikler düzenlenerek, öğrencilerin okula alışmaları sağlanacak.

Ortaokula Geçiş İçin Rehberlik Çalışmaları

Ortaokula başlayacak öğrenciler için 9 Eylül haftasında okula uyum rehberlik çalışmaları düzenlenecek. Ailelere yönelik "Ortaokul 5. Sınıfa Uyum Rehberi" sunumu yapılacak ve okulun tanıtımı gerçekleştirilecek. Öğrencilere ise rehberlik uygulamaları sunulacak, bu etkinlikler okul müdürlüklerince planlanacak.

5 bin gence burs desteği 5 bin gence burs desteği

Liseye Yeni Başlayacak Öğrenciler İçin "Liseye Hoş Geldin" Kitapları

Millî Eğitim Bakanlığı, bu yıl liseye başlayacak öğrenciler için özel olarak hazırladığı "Liseye Hoş Geldin" kitaplarını öğrencilere sunacak. 8 bölümden oluşan bu kitaplar, lisede karşılaşılacak dersleri tanıtarak, başarıya ulaşmak için gereken ipuçlarını ve çevrim içi öğrenme platformlarını tanıtmayı amaçlıyor. Kitaplar, öğrencilere derslerin içeriği, nasıl çalışmaları gerektiği ve başarıya ulaşmak için neler yapabilecekleri hakkında kapsamlı bilgiler sunuyor.

Öğretmenler İçin Yeni Müfredat Eğitimi

2024-2025 eğitim öğretim yılı ile birlikte uygulanacak olan yeni müfredat, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında geliştirildi. Bu yeni müfredat, 9 Eylül'den itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlayarak kademeli olarak hayata geçirilecek. Bu kapsamda, öğretmenler yeni müfredat hakkında eğitimler almaya başladı.

Kaynak: Haber Merkezi