Balık avlanma sezonu başladı ve Palamut bolluğu balıkçıların yüzünü güldürdü! 🐟 İBB, balıkçılara her türlü desteği sağlıyor. Bol kazançlı ve bereketli bir sezon dileriz! #BalıkSezonu #İstanbul #Palamut

İstanbul'da Yeni Balık Avı Sezonu Başladı: Palamut Bolluğu Sevindiriyor

1 Eylül gece yarısı itibarıyla balık avlanma sezonu resmen başladı. Gece yarısından hemen sonra denize açılan balıkçılar, Palamut’un bu yıl bol olduğunu belirterek sezonun bereketli geçeceğinin sinyalini verdi. Denizin bereketi, balıkçı esnafının yüzünü güldürürken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Can Akın Çağlar da av sezonunu İstanbullu balıkçılarla birlikte karşıladı.

Palamut Bolluğu: Sezonun Müjdecisi

Balıkçıların avdan güler yüzle döndüğüne dikkat çeken Can Akın Çağlar, yeni balık sezonunun hayırlı ve bereketli olmasını diledi. Çağlar, “Balıkçılardan öğrendiğimiz kadarıyla bu yıl Palamut bolmuş. Bu, balıkçılar için bolluk ve bereket anlamına geliyor. Tezgahlarda bol miktarda Palamut var. İnşallah tüm sezon böyle devam eder ve vatandaşlarımız ucuz balık yeme imkânı bulur,” dedi.

Borsa günü yükselişle tamamladı Borsa günü yükselişle tamamladı

İBB'den Balıkçılara Tam Destek

İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Gürpınar Su Hali’nde düzenlenen 'Mavi Çığlık Fotoğraf Sergisi’nin açılışını yaptıktan sonra balıkçılarla bir araya geldi. İBB'nin balıkçılara sağladığı desteklere değinen Çağlar, "Türkiye’nin en büyük balık hali olan bu yer, İBB tarafından işletiliyor. Soğuk hava deposu ve her türlü lojistik İBB tarafından sağlanıyor. Ayrıca, küçük balıkçı esnafımıza ağ desteğinden, kullanacakları diğer malzemelere kadar pek çok konuda yardımcı oluyoruz. Yeni balık sezonunda tüm balıkçılarımıza bol bereketli kazançlar diliyoruz,” ifadelerini kullandı.

İstanbullulara Ucuz Balık Müjdesi

Yeni balık sezonuyla birlikte, İstanbullular ve Türkiye genelindeki vatandaşlar, daha ucuz balık tüketme fırsatına sahip olabilir. Palamut bolluğunun sezon boyunca devam etmesi, hem balıkçıların kazancını artıracak hem de halkın sofralarına daha uygun fiyatlarla balık gelmesini sağlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi