2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu "Vira bismillah" denilerek açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, balıkçılar için Hazine destekli kredi limitini 40 milyon liraya çıkardıklarını duyurdu. Bol bereketli bir sezon dileriz! 🐟 #SuÜrünleri #Balıkçılık #ViraBismillah

2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu "Vira Bismillah" Diyerek Başladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Balıkçılara Büyük Müjdeler

2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu, Yenikapı'da düzenlenen özel bir programla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu anlamlı günde balıkçılarla bir araya gelerek, su ürünleri sektörüne verilen destekleri açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sektördeki balıkçıların Hazine destekli tarımsal kredi limitini 15 milyon liradan 40 milyon liraya çıkardıklarını belirterek, “Balıkçılarımızın her zaman yanındayız, yeni sezonda bol kazançlar diliyorum,” dedi.

THY, Airbus A321 NEO Uçakları İçin Sürdürülebilirlik Bağlantılı Kredi İle Finansman Sağladı THY, Airbus A321 NEO Uçakları İçin Sürdürülebilirlik Bağlantılı Kredi İle Finansman Sağladı

Balıkçılara Sağlanan Büyük Destekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, su ürünleri sektörüne bugüne kadar 45 milyar lira doğrudan nakdi destek sağlandığını belirtti. Bu destekler arasında ÖTV indirimli yakıt desteği, yetiştiricilik desteği ve küçük ölçekli balıkçılık desteği yer alıyor. Erdoğan, “Balıkçılarımızın yoğun emeği sayesinde su ürünleri sektörü her zaman rekorların sektörü olmuştur,” diyerek, balıkçılara duyduğu güveni dile getirdi.

Uluslararası Balıkçılık Anlaşmaları ve Girişimler

Erdoğan, sürdürülebilir balıkçılık için denizlerin korunması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'nin uluslararası denizlerde balıkçılık anlaşmalarını artırdığını açıkladı. Bu kapsamda, geçen yıl 10 ülke ile yapılan balıkçılık anlaşması bu yıl 15’e çıkarıldı. Erdoğan, Moritanya başta olmak üzere 8 farklı ülkede Türk balıkçılarının avcılık faaliyetlerinde bulunduğunu belirtti.

"Pruvanız neta, dümeniniz viya, rüzgârınız kolayınıza, bahtınız açık olsun"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, balıkçılara seslenerek, “Sizlerden su ürünleri avcılığına getirilen kurallara riayet etmenizi istiyorum. Mavi sularımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmak için hep birlikte çalışmalıyız,” dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın balıkçılık sektöründe gerekli çalışmaları yürüttüğünü ve bu sektörün uluslararası denizlerde endüstrisini kurmayı hedeflediklerini ekledi.

Sezon Açılışında Özel Anlar

Program, halk oyunları gösterisiyle başlarken, balıkçılarla ilgili bir video gösterimi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile birlikte, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üretilen balıkları denize bırakarak sezonu resmen başlattı. Erdoğan, daha sonra bir balıkçı teknesine binerek balıkçılarla sohbet etti.

Kaynak: Haber Merkezi