YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: "Üniversitelerimizde Sürdürülebilir ve Yeşil Kampüsler Hedefimiz" YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: "Üniversitelerimizde Sürdürülebilir ve Yeşil Kampüsler Hedefimiz"

Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı iş birliğiyle yürütülen "İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi", 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam ediyor. 2012-2013 eğitim döneminde başlatılan proje, Türkiye ve farklı ülkelerdeki yetim çocuklara yardım sağlamayı amaçlıyor. Her yıl 1 milyondan fazla öğrencinin katıldığı proje, öğrencilerin yardımlaşma ve dayanışma bilinciyle büyümelerine katkıda bulunuyor.

43 Ülkede 134 Bin Yetime Destek

İHH İnsani Yardım Vakfı, proje kapsamında 43 ülkede 134 bin 521 yetimi düzenli olarak destekliyor. Türkiye’de ise 80 ilde 12 bin 396 yetim, sponsorlar aracılığıyla yardım alıyor. Geçen yıl projeye katılan 2 bin 404 okul, 6 bin 90 yetime sponsor oldu. Türkiye'deki öğrenciler, 42 farklı ülkeden yetim çocuklara destek veriyor.

Nasıl Katılım Sağlanıyor?

Projeye katılmak isteyen öğrenciler, öğretmenleri aracılığıyla yetim sponsoru olmak için başvurabiliyor. Yetim Sponsorluk Formu, İHH yetim sayfası üzerinden doldurulabiliyor.

Kaynak: dha