Uludere Kaymakamı Bekir Yalçın, Yemişli köyünde düzenlenen Behdini üzümü hasat şenliğinde, üzümün bölge ekonomisine olan katkısını vurguladı. Behdini üzümünün sadece lezzetiyle değil, bölge halkının geçim kaynağı olarak da önemli bir rol oynadığını belirten Yalçın, yerel üreticilerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Bandırma'da Rekor Torik Avı: 2 Bin 800 Balık Tezgahlarda Bandırma'da Rekor Torik Avı: 2 Bin 800 Balık Tezgahlarda

Bölge Ekonomisine Katkı

İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin, Behdini üzümünün geleneksel bağcılık yöntemleriyle yamaç arazilerde yetiştirildiğini ve üzümle ilgili coğrafi işaret başvurularının yapıldığını belirtti. "Üzüm, bölge için önemli bir tarımsal ürün ve bakanlık aracılığıyla çiftçilere destek projeleri sunulmaya devam ediyor," diye ekledi.

Üreticilerden Verim Beklentisi

Üzüm yetiştiricilerinden Sadık Ceviz, bu yıl olumsuz hava koşulları nedeniyle beklenen verimin düşük olduğunu ifade ederek, 1500 kilogram rekolte beklediğini dile getirdi. Perakende olarak üzüm sattıklarını ve artan üzümleri pekmez olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Hasat şenliğine katılanlar arasında İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İbrahim Halil Çiftçi, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat İnan ve birçok üretici de yer aldı.

Kaynak: aa