Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bingöl'de yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her bölgesinde eşit yatırımlar yaptıklarını belirtti. Doğu bölgelerinin ihmal edildiği eleştirilerine yanıt veren Uraloğlu, Bingöl'e yapılan projeleri örnek gösterdi ve bu ilin AK Parti’ye her zaman destek verdiğini vurguladı.

Bakan Uraloğlu: "Eleştiriler Rakamlarla Yanıtsız Kalıyor"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bingöl’de gerçekleştirdiği ziyaret sırasında ülke genelindeki yatırımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, doğu bölgelerinin ihmal edildiğine dair eleştirilerin asılsız olduğunu, bu eleştirilerin rakam ve haritalarla çürütülebileceğini ifade etti. Bingöl’de 9 projenin devam ettiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, “Cumhurbaşkanımızın hiçbir bölgeye ayrım yapmadığına şahidiz, biz de aynı anlayışla çalışıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 4 ülkenin büyükelçisinden güven mektubu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 4 ülkenin büyükelçisinden güven mektubu

Bingöl’e Yapılan Yatırımlar

Bingöl’e yapılan yatırımların detaylarına değinen Uraloğlu, 2002 yılında Bingöl’de sadece 5 kilometre bölünmüş yol varken, bugün bu rakamın 238 kilometreye ulaştığını belirtti. 2002'de hiç sıcak asfalt yol bulunmadığını, ancak günümüzde 188 kilometrelik sıcak asfalt yolun mevcut olduğunu ekledi. Ayrıca Bingöl'deki köprü sayısının da önemli ölçüde artırıldığını vurgulayan Bakan, "24 küçük köprüden 62 büyük köprüye çıkardık. İlimizde tünel yokken 3,5 kilometrelik tünel yaptık" diye konuştu.

Demir Yolu ve Havaalanı Gelişimleri

Demir yolu yatırımlarına da değinen Uraloğlu, sinyalli ve elektrikli demir yollarının Bingöl’e kazandırıldığını belirtti. Ayrıca Bingöl Havalimanı’nın 2013 yılında faaliyete geçtiğini hatırlatarak, “Havalimanı, 2013 yılında 29 bin yolcuya hizmet verirken, geçen sene 175 bin yolcuya ulaştı. Haftada 12 sefer düzenleniyor ve Bingöl bu anlamda gelişmeye devam ediyor” dedi.

"Bingöl AK Parti’ye Her Zaman Destek Verdi"

Bakan Uraloğlu, Bingöl'ün AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a her zaman güçlü destek verdiğini vurgulayarak, “Bingöl, her şartta Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’mize destek verdi. Bu duruşu bize güç veriyor ve Bingöl’e her zaman gerekli yatırımları yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: dha