🚀 Ulaşımda Erişilebilirlik Çağrısı başladı! Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak projelere 100 milyon TL destek sağlanacak. Başvurular 9 Eylül - 31 Ekim tarihleri arasında. #Erişilebilirlik #UlaşımdaErişilebilirlik #EngelsizUlaşım

Borsa günü yükselişle tamamladı Borsa günü yükselişle tamamladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, engelli vatandaşların ulaşım ve iletişim hizmetlerinden daha eşit ve rahat faydalanmalarını sağlamak amacıyla “Ulaşımda Erişilebilirlik Çağrısı”nı başlattıklarını duyurdu. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı (UDHAM) ile birlikte yürütülen bu proje kapsamında, toplamda 100 milyon lira değerinde destek sağlanacak. Bu destekten faydalanmak isteyen projeler, 9 Eylül - 31 Ekim 2024 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek.

Herkes İçin Engelsiz Ulaşım

Bakan Uraloğlu, “Herkes İçin Engelsiz Ulaşım” teması ile hayata geçirilen Ar-Ge çağrısında, ulaştırma ve haberleşme alanında elektronik tabanlı projelerin destekleneceğini belirtti. Proje başına en yüksek destek tutarı 15 milyon lira olarak açıklandı. Uraloğlu, “Tüm engel gruplarına yönelik dijital çözümler geliştirerek engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Yerel Üretim ve İleri Teknoloji Hedefi

Bakan Uraloğlu, yerli üretimi teşvik ederek ileri teknoloji ürünlerde dışa bağımlılığı azaltmayı hedeflediklerini belirtti. Ulaşım hizmetlerine yönelik web siteleri ve mobil uygulamaların erişilebilirliğinin sağlanmasına yönelik elektronik haberleşme çözümlerinin yanı sıra, hareket kabiliyeti kısıtlı bireyler için paylaşımlı araçlar ve alternatif ulaşım araçlarını destekleyecek projelere öncelik verileceğini kaydetti.

Başvuru Şartları ve Danışmanlık Zorunluluğu

Başvuruda bulunacak projelerin belirli kriterleri karşılaması gerektiğini belirten Bakan Uraloğlu, proje başvurusu yapacak kuruluşların en az bir yıl faaliyette olması gerektiğini söyledi. Ayrıca, proje süresince en az bir akademisyenden danışmanlık alınması ve projede en az bir yüksek lisans ya da lisans öğrencisinin bursiyer olarak yer alması zorunluluğu bulunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi