İstanbul sokaklarının genç yıldızı Ukraynalı Sofie Demi, gitarıyla Türkçe, İngilizce ve Ukraynaca şarkıları seslendiriyor. Sanatıyla şehre iz bırakan Sofie, İstanbul'da kendini evinde hissediyor. #SofieDemi #İstanbulSokakSanatı #SokakMüziği #SanatSokağaTaşacak

Yeşilçam’ın Efsane İsmi Tarık Akan’ın Vefatının 8. Yılı Yeşilçam’ın Efsane İsmi Tarık Akan’ın Vefatının 8. Yılı

Ukrayna’dan ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşen 17 yaşındaki Sofie Demi, şehrin çeşitli bölgelerinde verdiği bireysel sokak konserleriyle İstanbulluların gönlünü fethediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "Sanat Sokağa Taşacak" projesi kapsamında sanatını sokaklara taşıyan Demi, İstanbul’un kendisine ilham verdiğini belirtiyor.

Sanatıyla İstanbul Sokaklarına İz Bırakıyor:

Sofie Demi, şarkılarını gitarıyla Ukraynaca, İngilizce ve Türkçe seslendirerek İstanbul'un sokaklarını şenlendiriyor. Anadolu Yakası'nda yaşayanlar tarafından "Avrupalı Güzel Sokak Sanatçısı" olarak tanımlanan Demi, sahnede gibi hissettiği sokaklarda insanların ilgisinden mutluluk duyduğunu belirtiyor. İlk şarkısını söylerken heyecanlandığını dile getiren genç müzisyen, halkın ilgisi ve alkışlarıyla bu heyecanını geride bıraktığını söylüyor.

Sanat ve Eğitim Hayatını İstanbul'da Sürdürüyor:

Demi, küçük yaşlardan itibaren müziğe olan tutkusunun özgüvenini artırdığını ifade ediyor. İstanbul’da hem eğitimine devam eden hem de müzik yapan Demi, fizik bilimleri üzerine çalışmayı hedeflerken, müzikten de ayrılmak istemediğini dile getiriyor. Türk sanatçılardan Athena, Barış Akarsu ve Tarkan gibi isimlerin şarkılarını severek seslendiren Demi, yazdığı 10-15 şarkıyla müzik kariyerine de yön vermeyi amaçlıyor.

İstanbul'a Olan Aşkı:

İstanbul'a ve şehrin kalabalık sokaklarına aşık olduğunu belirten Demi, İstiklal Caddesi'nin canlılığı ve insanların ilgisinden ilham aldığını söylüyor. "Türkiye'de kendimi güvende hissediyorum," diyen genç sanatçı, Türkiye’yi cennet gibi gördüğünü ifade ediyor. Ailesiyle birlikte İstanbul’da yaşamaktan mutluluk duyan Sofie, geleceğini burada kurmayı planlıyor.

Kaynak: aa