🏆 U19 Kadın Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları için Erzurum'da kampa girdi! Hedef Polonya! 🇹🇷 ⚽️ İyi çalışmalar, milliler! #U19MilliTakım #AvrupaŞampiyonası

Kasım ayı sonunda Polonya'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'nın 1. tur maçları için hazırlıklarını sürdüren U19 Kadın Milli Takımı, Erzurum'daki yüksek irtifa kampına başladı. Palandöken Dağı eteklerinde, Büyükşehir Belediyesi Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde düzenlenen kampta, milliler teknik direktör Aytürk Kıyıcı yönetiminde yoğun bir antrenman programına tabi tutuluyor.

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, UEFA Zirvesinde TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, UEFA Zirvesinde

Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikte gerçekleşen kampın ilk etap çalışmaları, futbolculara zorlu ancak verimli bir ortam sunuyor. 21 Eylül'e kadar devam edecek olan kamp sürecinde, taktik ve kondisyon çalışmaları yoğun şekilde gerçekleştiriliyor. Sağanak yağış altında yapılan ikinci antrenman, Polonya'daki maçların benzer hava koşullarında oynanacağını öngören teknik ekibin de memnuniyetini kazandı.

Teknik Direktör Aytürk Kıyıcı: “Yağmuru avantaja çevireceğiz”

Kampın ilk etabının bir hafta süreceğini belirten teknik direktör Aytürk Kıyıcı, eylül ayında Belarus ile iki hazırlık maçı yapacaklarını belirtti. Kıyıcı, "Polonya'daki maçlarda da benzer hava koşulları olacağı için yağış altında çalışmak bizim için bir avantaj olacak. Geniş bir kadroya sahibiz ve iyi hazırlanıyoruz. Erzurum'daki imkanlar ve sıcak ilgi bizi buraya çekiyor. Geçen yıl da burada kamp yapmıştık ve yine çok memnunuz," dedi.

Milli Futbolcular Motive

Milli takımın başarılı oyuncularından Sara Temel, kamptan memnun olduğunu ve takımın çok iyi çalıştığını belirterek, “Polonya'daki Avrupa Şampiyonası için çok disiplinli bir şekilde çalışıyoruz. Bu kamp dönemi bizim için harika geçiyor," dedi. Bir diğer oyuncu Ecem Öztürk ise sağanak yağış altında yapılan antrenmanın zorluklarına değinerek, “Buradaki atmosfer harika. Avrupa Şampiyonası için çok iyi hazırlanıyoruz ve inşallah güzel sonuçlar alacağız. En büyük hedefim A Milli Takım forması giymek ve yurt dışında futbol oynamak,” ifadelerini kullandı.

U19 Kadın Milli Takımı, Erzurum kampının ardından eylül ayında Belarus ile iki hazırlık maçı oynayarak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmayı sürdürecek.

Kaynak: dha