Limak Vakfı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) projesi, kadınların bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarındaki temsili ve istihdamını artırmak amacıyla yeni dönem başvurularını kabul etmeye başladı. 23 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında başvuruların alınacağı projeye, Türkiye’deki URAP 2023 – 2024 Dünya Alan Sıralaması'na girmiş mühendislik fakültelerinde eğitim gören veya bu fakültelerde öğrenime başlayacak olan kadın mühendis adayları katılabiliyor.
Projede bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, inşaat mühendisliği, kimya mühendisliği, çevre mühendisliği, endüstri mühendisliği ve makine mühendisliği bölümlerindeki kadın öğrenciler, mühendislik fakültelerindeki eğitimleri boyunca burs, staj, mentörlük, sertifika programları ve istihdam fırsatlarından faydalanabilecek. TMK projesi, kadın mühendis adaylarının kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor.
Küresel Boyutta Sosyal Etki
İlk olarak 2015 yılında başlayan ve bugüne kadar 1200’den fazla öğrenciye ulaşan proje, geniş bir coğrafyaya yayılarak 33 il ve 66 üniversiteye etki sağladı. Türkiye'nin Mühendis Kızları, 2017 yılında uluslararası bir boyut kazanarak Global Engineer Girls adıyla Kuveyt, Kosova, Kuzey Makedonya ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde de kadın mühendis adaylarına fırsatlar sunmaya devam ediyor.
Mühendislik alanındaki nitelikli kadın istihdamını artırarak kapsayıcı ve sürdürülebilir büyümeye katkı sağlamayı hedefleyen TMK projesi, kadın mühendis adaylarına kariyer yolculuklarında ilham vermeye devam ediyor.