Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Somali'de açlıkla mücadele eden halk için hazırlanan 3 bin ton insani yardım taşıyan "İyilik Gemisi"ni yarın Mersin Limanı'ndan uğurlayacak.

TUSAŞ saldırısında şehit olan taksi şoförü Murat Arslan'ın cenazesi toprağa verildi TUSAŞ saldırısında şehit olan taksi şoförü Murat Arslan'ın cenazesi toprağa verildi

Türkiye, Somali'de yaşanan açlık ve sel felaketleri nedeniyle giderek kötüleşen insani koşullara destek olmak amacıyla harekete geçti. AFAD koordinasyonunda Türk Kızılayı ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hazırlanan yardımlar, Mogadişu Limanı'na ulaşmak üzere yola çıkacak.

130 Bin Gıda Kolisi ve Diğer Yardımlar Gemide

AFAD tarafından yapılan açıklamada, 130 bin gıda kolisi, hijyen, giyim ve barınma malzemelerinden oluşan yaklaşık 3 bin ton insani yardım malzemesinin Somali halkına ulaştırılacağı belirtildi. Yardımların yüklenmesi işlemlerinin Mersin Limanı'nda devam ettiği ve "İyilik Gemisi"nin yarın saat 15.00'te düzenlenecek törenle yola çıkacağı kaydedildi.

Bu yardım gemisi, Türkiye'nin Somali halkına yönelik devam eden insani yardım çabalarının bir parçası olarak, bölgede hayati ihtiyaçları karşılamaya yönelik önemli bir destek sağlıyor.

Kaynak: aa