TÜRK İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, Ankara'nın Sincan ilçesinde demir yolu işçileriyle buluşarak düzenlenen oturma eylemine katıldı. Türkiye genelinde "vergide ve gelirde adalet" talebiyle yapılan eylemde işçilere destek veren Atalay, ekonomik sıkıntılar ve işçilerin geçim koşulları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Atalay, işçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, "1,5 sene önce yaptığımız sözleşmede aldığımız ücret 6 ayda eridi. 40 yıllık meslek hayatımda böyle bir sıkıntı hatırlamıyorum. İşçilerimizin yüzde 40'ı ek iş yapmak zorunda kalıyor. Kimisi pazarda çalışıyor, kimisi garsonluk yapıyor" dedi.

TÜRK-İŞ’ten Vergi ve Gelir Adaleti Talebi

TÜRK-İŞ’in ülke genelinde gerçekleştirdiği oturma eylemleri hakkında konuşan Atalay, "Vergi yükü, hayat pahalılığı, emeklilerin ve taşeron işçilerin sorunlarını müzakere yoluyla çözmeye çalıştık. Ancak hala bir yanıt alamadık. Bu yüzden her hafta eylem yapıyoruz" dedi.

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısıyla ilgili gizlilik kararını ihlal edenler hakkında soruşturma başlatıldı TUSAŞ'a yönelik terör saldırısıyla ilgili gizlilik kararını ihlal edenler hakkında soruşturma başlatıldı

Asgari Ücret Tartışmaları

Atalay, asgari ücretle ilgili gelen sorulara da yanıt vererek, "Asgari ücretli zor durumda, ancak asgari ücretin konuşulması kira, market ve et fiyatlarına anında zam olarak yansıyor. Şubat ayında alınacak maaş bugünden tartışıldığında sonuçlar olumsuz oluyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: dha