Bursa’da Bulgaristan Seçim Heyecanı: 42 Sandık, 73 Bin Seçmen Bursa’da Bulgaristan Seçim Heyecanı: 42 Sandık, 73 Bin Seçmen

Trabzon’un yüksek rakımlı mahalle ve yayla yollarında kar yağışının etkisiyle kapanan yolların açılması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri yoğun bir çalışma yürütüyor. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonrası kapanan mahalle ve yayla yollarının, belediye ekiplerinin müdahalesiyle yeniden ulaşıma açıldığı bildirildi.

Yüksek Kesimlerde Kesintisiz Karla Mücadele

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kar nedeniyle ulaşıma kapanan yolların hızla açıldığı ve ekiplerin kesintisiz bir şekilde çalışmaya devam ettiği belirtildi. Kapanan yollar arasında Çarşıbaşı’nın Şahinli, Köprübaşı’nın Köşk, Taşlı, Yangın, Kovuktaş mahallelerinin yanı sıra, Sürmene’nin Gangel, Şalpazarı’nın Alaca, Düzköy’ün Kadırga, Derinoba, Fengo, Alazlı, Beypınarı, Hırsafa mahalleleri bulunuyor. Ayrıca, Hayrat’ın Mesoraş, Yomra’nın Sırganlı, Çaykara’nın Mahtala, Maçka’nın Ambarlı, Mincanos ve Kazıklı yaylalarında da kar temizleme çalışmaları başarıyla tamamlandı.

Mahsur Kalan Araçlar Kurtarıldı

Köprübaşı ilçesi Seslikaya Yaylası’nda kar nedeniyle mahsur kalan araçlara yardım ulaştırıldığı ve araçların kurtarıldığı belirtildi. Hayrat ilçesine bağlı Göksel Mahallesi’nin kapanan yolu da ulaşıma açılarak, vatandaşların mağdur olmaması için önlem alındı. Belediyeden yapılan açıklamada, ulaşımdaki aksaklıkları gidermek ve olası mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla tüm önlemlerin alındığına dikkat çekildi.

Vatandaşlara Uyarı: Yayla Yollarını Kullanmaktan Kaçının

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara olumsuz hava koşullarında yayla yollarını kullanmaktan kaçınmaları yönünde uyarıda bulundu. Herhangi bir olumsuzluk durumunda ise Trabzon İletişim ve Koordinasyon Merkezi'nin Alo 153 hattından bilgi verilmesi gerektiği vurgulandı.

Kaynak: aa