Trabzon’da Yayla Yollarında Karla Mücadele Sürüyor Trabzon’da Yayla Yollarında Karla Mücadele Sürüyor

Van'ın Edremit ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Yusuf Eymen Durmaz, İstanbul’daki Rahmi Koç Müzesi'nden esinlenerek başladığı oyuncak araba koleksiyonunda 521 farklı model biriktirdi. Koleksiyonunu evindeki vitrinde sergileyen Durmaz, bu hobiyle telefon ve internetten uzaklaşırken, hayal gücünü de zenginleştiriyor.

Van’ın Edremit ilçesi Kavurma Mahallesi'nde yaşayan 11 yaşındaki Yusuf Eymen Durmaz, 6 yıl önce İstanbul’da gezdiği Rahmi Koç Müzesi'nde gördüğü otomobil koleksiyonundan etkilenerek oyuncak araba biriktirmeye başladı. Farklı şehirlerde gezip bulduğu araba modellerini alan Durmaz, binek araçlardan kamyonlara, Formula 1 araçlarından arazi araçlarına kadar birçok modeli bir araya getirerek 521 parçalık bir koleksiyon oluşturdu.

Yusuf Eymen, koleksiyonunu evlerinin duvarına monte edilen özel vitrinde özenle saklıyor. Koleksiyonunu arkadaşlarına ve misafirlerine gösteren Durmaz, oyuncak arabaların marka ve modellerine dair bilgi edinmeyi de ihmal etmiyor.

"Telefon ve İnternetten Uzak Duruyorum"

Koleksiyonunun kendisini teknolojiden uzak tuttuğunu belirten Yusuf Eymen Durmaz, “Gezdiğimiz şehirlerden farklı oyuncak arabalar buldukça koleksiyonumu genişletiyorum. Her biri farklı bir model ve özellikte. Bu hobim sayesinde telefondan ve internetten uzaklaşıyorum,” dedi.

Anne Şengül Durmaz: “Bu Hobisi Sayesinde Mutlu Oluyor”

Yusuf Eymen’in annesi Şengül Durmaz ise oğlunun bu hobisinin onu mutlu ettiğini ifade ederek, “Günümüzde çocukları teknolojiden uzak tutmak zor; ancak Yusuf bu hobisi sayesinde gerçek araçları tanıyor, hayal gücünü geliştiriyor. Biz de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz,” şeklinde konuştu.

Baba Muhammed Hanefi Durmaz: “Evin Bir Bölümünü Koleksiyona Ayırdık”

Baba Muhammed Hanefi Durmaz, “Oğlumuzun bu hobisini desteklemek için gezilerde farklı modelleri alıyoruz. Evin bir bölümünü müzeye çevirdik; hatta başka bir eve taşınma düşüncemizi bu koleksiyon sebebiyle erteledik. Onun mutluluğu her şeye değer,” dedi.

Yusuf Eymen’in okulu da bu hobiyi destekliyor. Kolejin müdürü Abdulrahim Yıldız, "Bu hobisi sayesinde Yusuf hem arkadaşlarıyla sosyalleşiyor hem de derslerdeki motivasyonunu artırıyor," dedi.

Kaynak: aa