Trabzon’un doğu ilçelerinde etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen sel ve dere taşkınları, hayatı olumsuz etkiledi. Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerinde metrekareye düşen 165 kilogram yağış, derelerde taşkınlara yol açarken, çamurlu su Karadeniz’in kıyı şeridinde denizin rengini kahverengiye dönüştürdü. Şiddetli yağış sonucu su baskınları, heyelanlar ve tarım arazilerinde büyük hasar meydana geldi.

Kayıp Vatandaş İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Sürmene ilçesine bağlı Çavuşlu Mahallesi’nde yaşanan dere taşkını sırasında kaybolan işitme engelli Ali Kemal Demir için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD başta olmak üzere birçok ekip, dere boyu ve civardaki fındık bahçelerinde arama çalışmalarını sürdürüyor.

Sel ve Heyelan Felaketinden 12 Mahalle Etkilendi

Trabzon Valiliği, afetle ilgili yaptığı açıklamada 12 mahallenin sel, heyelan ve taşkından etkilendiğini belirtti. Araklı ve Sürmene ilçelerinde toplam 93 iş yeri, 7 konut ve 120 dekar tarım arazisinin zarar gördüğü açıklandı. Zarar tespit çalışmalarının devam ettiği ve tarımsal ürün kayıpları için henüz net verilere ulaşılamadığı ifade edildi.

Kargo Dolandırıcılarına Kocaeli Merkezli Büyük Operasyon Kargo Dolandırıcılarına Kocaeli Merkezli Büyük Operasyon

Karadeniz’in Rengi Değişti

Sel ve taşkınlarla birlikte derelerden akan çamurlu su, Karadeniz’in kıyı şeridinde suyun rengini kahverengiye dönüştürdü. Dronla kaydedilen görüntülerde denizin renginin değişimi net bir şekilde görüldü.

Kaynak: dha