Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ’nin peşin ödeme kampanyasından 22 bin 187 konut ve iş yeri alıcısının yararlandığını açıkladı. Kampanya kapsamında borçlarını kapatan vatandaşlar yüzde 25'lik indirimden faydalandı.

Hazırlık sınıflarını geçemeyen öğrencilerin "Türkçe programlara yerleştirme" başvuruları başladı Hazırlık sınıflarını geçemeyen öğrencilerin "Türkçe programlara yerleştirme" başvuruları başladı

TOKİ Peşin Ödeme Kampanyasında Yoğun İlgi
Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, TOKİ’nin borçlarına yönelik yüzde 25'lik peşin ödeme indirim kampanyasından 22 bin 187 konut ve iş yeri sahibi yararlandı. 23 Eylül-18 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen kampanya, satışları 30 Haziran 2023 tarihine kadar yapılmış ve geri ödeme taksitleri bu tarihten önce başlamış konut ve iş yerlerini kapsadı.

20 Binden Fazla Kişi Tapusunu Aldı
Kampanya süresince 20 bin 871 kişi, borçlarının tamamını ödeyerek tapularını teslim aldı. Bunun yanı sıra 1316 kişi de kısmi ödeme yaparak kampanyadan faydalandı. Kampanyaya katılanların yüzde 96,08'inin borçlarını kişisel tasarruflarıyla kapattığı açıklandı.

Kampanyanın Detayları
Kampanya, borcunu erken kapatmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik uygulanarak, borç bakiyesinin tamamını ya da bir kısmını peşin ödeyenlere yüzde 25'lik indirim imkanı sundu. Bu sayede pek çok kişi, borçlarını daha erken kapatarak tapularına kavuştu.

Kaynak: dha