Türk Hava Yolları, Amerika Kıtası'ndaki 26. uçuş noktası Santiago'ya seferlerine 18 Aralık'ta başlıyor! ✈️ İstanbul'dan Şili'ye yolculuk artık daha kolay. #THY #Santiago #YeniRota #Şili

Boris Fırtınası Kuzey İtalya’yı Vurdu: Bin Kişi Tahliye Edildi Boris Fırtınası Kuzey İtalya’yı Vurdu: Bin Kişi Tahliye Edildi

Türk Hava Yolları (THY), Amerika Kıtası’ndaki uçuş ağını genişleterek Şili’nin başkenti Santiago'ya uçuşlara başlıyor. 18 Aralık 2024 itibarıyla İstanbul'dan Santiago'ya, Sao Paulo üzerinden haftada 4 frekans uçuş yapılacak. Bu yeni rota ile THY, kıtada 10 ülkede toplam 26 destinasyona hizmet vermeye başlayacak.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Santiago'ya başlatılan seferlerin, küresel uçuş ağını genişletme ve farklı kültürleri birbirine bağlama misyonlarını pekiştirdiğini belirtti. Bolat, "Yolcularımız, Türk misafirperverliğiyle Şili ve dünyanın birçok ülkesinin güzelliklerini keşfetme fırsatı bulacak" dedi.

Santiago Havalimanı CEO’su Nicolas Claude ise bu yeni rotanın, Türkiye ve Şili arasındaki ekonomik ve turistik ilişkileri güçlendireceğini belirterek, Türk Hava Yolları’nı sıcak bir şekilde karşıladıklarını ifade etti.

Kaynak: dha