TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, Samsunspor ziyareti sırasında futbolda kardeşlik ve altyapı yatırımlarının önemine vurgu yaptı: "Türk futbolunu el ele yükselteceğiz."

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan Samsunspor'a Ziyaret

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Samsun’da Nuri Asan Tesisleri'nde gerçekleştirdiği ziyaretle, Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ve yönetim ekibiyle bir araya geldi. Görüşmede futbolda altyapının ve kardeşlik ruhunun önemi üzerinde duruldu.

"Altyapı ile Yabancı Çöplüğünden Kurtulacağız"

Hacıosmanoğlu, Türkiye'nin futbol altyapısına yönelik önemli yatırımlar yapılması gerektiğini belirtti. "Türkiye'nin yabancı çöplüğünden kurtulması altyapı yatırımlarıyla mümkün. Başkanımız Yüksel Yıldırım'ın bu konuda önemli yatırımları var ve biz de federasyon olarak ülke genelinde bu çalışmalara ağırlık veriyoruz," dedi. Ayrıca Samsunspor'un altyapıya öncelik verdiğini ve pilot bölge olarak seçilebileceğini söyledi.

Futbolda Kardeşlik Vurgusu

Trabzon ve Samsun arasında bir sorun olmadığını vurgulayan Hacıosmanoğlu, Türk futbolunda barış ve kardeşlik ikliminin önemine dikkat çekti: "Samsunspor forması giyip Samsunsporlu seyircilerin arasında maç seyredeceğim. Artık bu iklimi değiştirmeliyiz. Kavga ederek marka değerimizi yükseltemeyiz. Amacımız Türk futbolunu el ele vererek 1 milyar dolarlık bir marka değerine ulaştırmak."

Hakem Eğitimlerinde Avrupa Desteği

Hakem eğitimi konusunda da önemli adımlar atıldığını belirten Hacıosmanoğlu, UEFA Başkanı Ceferin'in yardımıyla Avrupa’nın en iyi hakem eğitmenini Türkiye’ye getirdiklerini söyledi. Hacıosmanoğlu, genç hakemlerin ahlaklı ve karakterli yetişmesi için çalışmaların sürdüğünü ve zamana ihtiyaç olduğunu vurguladı.

"Evlatlarımıza Güveniyoruz"

Yabancı VAR hakemi sorusuna ise Hacıosmanoğlu, "600 yıl dünyayı yönetmiş bir milletin evlatlarıyız. Kendi evlatlarımıza güvenmeliyiz, yabancılara değil," diyerek yanıt verdi.

Milli basketbolcu Alperen Şengün'den Türk spor tarihine geçen anlaşma Milli basketbolcu Alperen Şengün'den Türk spor tarihine geçen anlaşma

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım da Türk futbolunun gelişimi için her türlü desteği federasyona vereceklerini belirtti.

Kaynak: dha