Mardin'in Nusaybin ilçesinde 5 yıl önceki PYD/YPG saldırısında şehit olan 12 kişi, düzenlenen programla anıldı. Dualarla anılan şehitler için birlik mesajı verildi.

Nusaybin'de Şehitler Anısına Anma Programı Düzenlendi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Barış Pınarı Harekatı sırasında PYD/YPG terör örgütü tarafından Kamışlı'dan atılan havan ve roket saldırısıyla şehit olan 12 kişi, şehadetlerinin 5. yıl dönümünde düzenlenen programla anıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) Tesisleri'nde gerçekleştirilen programda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlit okutuldu, şehitler için dualar edildi.

Karadeniz’de Fırtına Balık Fiyatlarını Uçurdu: Fiyatlar Artışta! Karadeniz’de Fırtına Balık Fiyatlarını Uçurdu: Fiyatlar Artışta!

Vali Akkoyun'dan Birlik ve Beraberlik Mesajı

Törene katılan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Türkiye'nin teröre karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü vurguladı ve şu ifadeleri kullandı: "Bu topraklarda huzurun devamı için bizler ve kamu görevlileri olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bu büyük kalabalığın bir arada olması birlik ve beraberliğin en güzel göstergesidir. Bölücülük yapmak isteyenlere karşı vereceğimiz en iyi cevap da bu birliktir."

Şehit Kızı Gülay Demir'in Duygusal Konuşması

Saldırıda hayatını kaybeden Mehmet Şirin Demir'in kızı Gülay Demir, duygusal bir konuşma yaparak intikam peşinde olmadığını ancak memleketin her bir evladının canı için mücadele etmeye devam edeceğini söyledi. Dünya Kız Çocukları Günü'ne de değinen Demir, "Bizler gencecik yaşımızla karalar bağladık, ancak başımdaki kara yazmaya veda ediyorum" dedi.

Güvenlik Güçlerine Teşekkür

Vali Akkoyun, güvenlik güçlerinin her zaman görevlerinin başında olduğunu belirterek, polislere, askerlere ve güvenlik korucularına başarılar diledi. Program, yapılan ikramların ardından sona erdi.

Törene Geniş Katılım

Anma programına Vali Tuncay Akkoyun, Milletvekili Faruk Kılıç, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, Nusaybin Kaymakamı Evren Çakır, AK Parti İl Başkanı Mehmet Uncu ve diğer protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve şehit aileleri katıldı.

Kaynak: dha