TEKNOFEST 2024 Drone Şampiyonası'nın heyecan dolu ikinci etabı Mersin’de başladı! Yarışmacılar hız sınırlarını zorlayarak Adana’daki finale hazırlık yapıyor.

TEKNOFEST 2024 kapsamındaki Drone Şampiyonası'nın ikinci etabı, Mersin Engelsiz Gençlik Merkezi'nde büyük bir heyecanla başladı. 24 yarışmacı, 2-6 Ekim tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST finalinde yarışma hakkı kazanmak için parkurda kıyasıya mücadele ediyor.

TEKNOFEST Drone Şampiyonası Koordinatörü Ahmet Özkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın ilk etabının Isparta’da 32 sporcu ile gerçekleştirildiğini ve Mersin’deki ikinci etapta 24 sporcunun yarıştığını belirtti. Yarışmaların ardından 16 sporcu, Adana’daki büyük finale katılacak.

Saç ekiminde "nokta atışı" sağlayan cihaz üretti Saç ekiminde "nokta atışı" sağlayan cihaz üretti

Dünya Drone Kupası İçin Heyecan Devam Ediyor

Ahmet Özkaya, Mersin etabında başarılı olan sporcuların Adana'da yarışacağını ve burada birinci olan sporcunun Dünya Drone Kupası’na katılma hakkı kazanacağını vurguladı. Özkaya, bu tür yarışmaların hız açısından Formula 1 gibi geleneksel yarışları geride bıraktığını belirterek, "Drone cihazlarımız 200-250 kilometre hıza ulaşabiliyor. Bu nedenle bu sporu geleceğin sporu olarak görüyoruz," dedi. Özellikle 7-8 yaşındaki çocukların bu sporla ilgilenmesi, gelecekte Türkiye’ye büyük faydalar sağlayabileceğini ifade etti.

TEKNOFEST aracılığıyla bu sporu Türkiye genelinde yaymak istediklerini belirten Özkaya, ikinci etabın yarın sona ereceğini ve Adana’da final heyecanının yaşanacağını ekledi.

Kaynak: aa