Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos günü kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında üzeri taş ve çalılarla örtülmüş halde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde yeni detaylar ortaya çıktı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, cinayetle ilişkili tutuklu bulunan 12 şüpheliden 4’ü için hazırlanan iddianame Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Bu iddianamede, Narin Güran’ın öldürülmeden bir saat öncesine ait güvenlik kamerası görüntülerinin detayları paylaşıldı.

HTS Kayıtları ve DNA Bulguları İddianamede
Hazırlanan iddianamede, Narin Güran’ın DNA ve kıl örneklerinin amcası Salim Güran’ın aracında bulunduğu, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar’ın da olay anında aynı evde olduğu belirtildi. Bu kapsamda “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan şüpheliler için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Soruşturma süresince elde edilen HTS kayıtları, baz istasyonu verileri, kamera görüntüleri ve bilirkişi raporları şüphelilerin fikir ve eylem birliği içinde suç işlediklerine dair yeterli şüphe oluşturdu.

Öldürülmeden Önceki Anlar Güvenlik Kamerasında
Cinayetten bir saat öncesine ait güvenlik kamerası görüntülerinde Narin Güran, saat 14.02’de büyük amcası H.G.'nin evine yürürken görülüyor. Olayla ilgili ifadelere göre Narin, burada arkadaşlarının Kuran kursuna gittiğini öğrenip 14.04’te koşarak kursa doğru yöneldi. Güvenlik kamerasının saati, kayıtların analizine göre dört dakika ileri gösteriyordu.

Kahvaltı Bahanesiyle Eve Geldiler: Mantar Üreticisi Canan Cerit Boğularak Öldürüldü Kahvaltı Bahanesiyle Eve Geldiler: Mantar Üreticisi Canan Cerit Boğularak Öldürüldü

Çelişkili İfadeler Dikkat Çekiyor
İddianamede, cinayetle ilişkili şüphelilerin olayın başından itibaren çelişkili ifadeler verdiği ve kayıp ihbarı vererek Narin’in bulunmasını engellemeye çalıştıkları belirtildi. Bu çelişkili ifadeler, olayın aydınlatılması adına önemli delil olarak değerlendirildi. Cinayetin henüz belirlenemeyen bir motivasyonla işlendiği, şüphelilerin cinayet esnasında fikir ve eylem birliği içinde oldukları öne sürüldü.

Kaynak: dha