Diş Kayıtlarının Önemi Narin Cinayetinde Bir Kez Daha Ortaya Çıktı Diş Kayıtlarının Önemi Narin Cinayetinde Bir Kez Daha Ortaya Çıktı

SGK’dan vatandaşlara müjde! 39 yeni ilaç geri ödeme listesine alındı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan yeni düzenlemeyle, 30’u yerli üretim olmak üzere toplam 39 ilaç geri ödeme listesine alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, düzenlemeyle ilgili yaptığı açıklamada, bu ilaçların hastalara şifa olmasını dileyerek, vatandaşlara sağlıklı bir ömür temennisinde bulundu.

Geri ödeme kapsamına alınan ilaçlar arasında 1 adet grip aşısı, 3 adet immünglobulin, 2 adet kronik böbrek yetmezliği ilacı, 2 adet kronik immün trombositopenik purpura ilacı ve 3 adet antibiyotik bulunuyor. Bu yeni düzenleme, vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay erişimini sağlamak amacıyla yapıldı ve 5 iş günü sonra yürürlüğe girecek.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim” ifadelerini kullandı. Bu düzenleme, Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı ve ilaçlara erişimi kolaylaştırmayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi