Antalya'nın Serik ilçesinde, 9 aydır kayıp olan Nihal Babayiğit'in kemikleri bulundu. Ailesi onu toprağa verirken, adalet sürecinin takipçisi olacaklarını belirtti. #NihalBabayiğit #Adalet

Antalya'nın Serik ilçesinde geçen yıl kaybolan ve 9 aydır haber alınamayan işitme engelli Nihal Babayiğit’in kemiklerinin, dini nikahla birlikte yaşadığı Mehmet Basık'ın yer göstermesi sonucu bulunduğu ve Babayiğit’in ailesi tarafından toprağa verildiği kesinleşti.

Ankara'da sahte bal alarmı Ankara'da sahte bal alarmı

Olay, Nihal Babayiğit’in 2022 yılında Mehmet Basık ile tanışmasının ardından yaşandı. Sosyal medyada tanıştığı Basık ile bir süre sonra dini nikahla birlikte yaşamaya başlayan Babayiğit, 2023 yılında bir çocuk dünyaya getirdi. Ancak çift arasında anlaşmazlıklar çıktı ve Nihal, bebeğini Batman’da bırakarak ailesinin yanına döndü. 9 Ekim 2022’de Mehmet Basık, Serik’e gelerek Nihal Babayiğit ile buluştu ve bu tarihten sonra genç kadından bir daha haber alınamadı.

Babayiğit’in ailesi, olayın ardından endişeye kapılarak polise başvurdu. Mehmet Basık, 2 Mayıs 2023'te Batman'da yakalanarak tutuklandı. Serik-Belek kara yolu üzerinde Basık’ın yer göstermesiyle Nihal Babayiğit’e ait olduğu düşünülen kemik parçaları bulundu ve DNA testine gönderildi.

DNA Sonucu Nihal Babayiğit’e Ait Olduğunu Doğruladı

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemeler sonucunda kemiklerin Nihal Babayiğit’e ait olduğu doğrulandı. Bunun üzerine Babayiğit’in babası Vedat Babayiğit, kızına ait kemikleri teslim alarak Serik'te toprağa verdi.

Vedat Babayiğit, "Kızımın kemiklerini teslim alıp toprağa verdik. Artık yerinin belli olmasından dolayı huzurluyuz. Bundan sonra dua edeceğiz ve adaletin yerini bulmasını bekleyeceğiz. Öldüren kişiyle ilgili artık devlet karar verecek, biz de bu sürecin takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

Cinayet zanlısı Mehmet Basık, Manavgat Cezaevi’nde yargılanmayı beklerken, adaletin tecelli etmesi için tüm süreç titizlikle takip ediliyor.

Kaynak: dha