İstanbul Ümraniye’de yaşanan acı olayda şehit düşen polis memuru Şeyda Yılmaz, memleketi Sivas'ta düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. 27 yaşındaki Şeyda Yılmaz, görev başında saldırıya uğrayarak ağır yaralanmış ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler oldu KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler oldu

Olay, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin motosiklet hırsızlığı suçundan gözaltına aldığı ve polis merkezinden firar eden Yunus Emre Geçti’nin yakalanmaya çalışılması sırasında meydana geldi. 26 suç kaydı bulunan Geçti, kendisini yakalamak isteyen polis memurlarına silahlı saldırıda bulundu. Çıkan çatışmada polis memuru Şeyda Yılmaz ağır yaralanırken, Kürşat Hakkı Sarıtepe ve saldırganın annesi de yaralandı.

Kısa süre sonra yakalanan Yunus Emre Geçti, "kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı.

Vatan Sevdasına Yarım Kalan Bir Aşk

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın eşi Semih Yılmaz, acısını sosyal medyadan paylaştığı duygusal bir mesajla dile getirdi. Yılmaz, “Bizim sevdamız vatan uğruna yarım kalan sevdalardan oldu. Şehadetin kutlu olsun canım sevgilim. Seni daima sevdim ve ömrümün sonuna kadar sevmeye devam edeceğim, dünyalar güzeli eşim” ifadeleriyle eşine olan sonsuz sevgisini ifade etti.

Şehit Şeyda Yılmaz’ın fedakarlığı ve cesareti, tüm Türkiye'yi derinden etkilerken, geride bıraktığı hatıralar ve vatan sevgisi, ailesi ve meslektaşları için bir övünç kaynağı olarak kalacak.

Kaynak: dha