Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristlerin sızma girişimi sırasında şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay (23), memleketi Muş'ta düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Abakay'ın cenazesi, akşam saatlerinde Muş Askeri Havaalanı'na getirildikten sonra Muş Devlet Hastanesi'nin morguna konuldu. Cenaze bugün öğle saatlerinde alındı ve babaocağı olan Sungu beldesine götürüldü. Hacı Selahattin Aykan Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Muş Valisi Avni Çakır, şehidin yakınları ve birçok vatandaş katıldı.

Abakay’ın Halası Kazada Hayatını Kaybetti

Maşallah Abakay'ın şehit haberiyle Muş’a gelirken trafik kazasında hayatını kaybeden halası Pihan Atış ve akrabası Zümrüt Atış'ın cenazeleri Batman'a gönderildi. Kazada yaralanan diğer üç kişinin ise tedavileri hastanede sürüyor.

Bakan Işıkhan: Sendikalar Demokrasinin Teminatıdır Bakan Işıkhan: Sendikalar Demokrasinin Teminatıdır

Toprağa Veriliş

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay, Sungu Merkez Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Şehidin ailesi, taziyeleri kabul ederken tören boyunca büyük bir hüzün hâkimdi.

Kaynak: dha