Kars'ın Sarıkamış ilçesinde artan sıcaklıklarla birlikte doğa yeniden canlandı. Mavi kelebekler ve diğer doğa güzellikleri, fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı oldu.

Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin iddianame kabul edildi Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin iddianame kabul edildi

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, hava sıcaklıklarının 20 dereceye kadar yükselmesiyle doğa yeniden hayat buldu. Sarıçam ormanları ile çevrili bu bölge, özellikle sonbaharda doğa tutkunları için büyüleyici manzaralar sunuyor. Özellikle mavi kelebekler, fotoğrafçılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Doğa fotoğrafçısı Gürsoy Solmaz, sonbaharda doğanın renklendiğini belirterek, mavi kelebeklerin ve yeşeren bitkilerin yarattığı manzarayı kaydetmeye çalıştıklarını ifade etti. Solmaz, "Burada amatör olarak mavi kelebekleri çekmeye çalışıyoruz, doğanın güzellikleri ise sanki uhrevi bir manzarayı andırıyor" dedi.

Havanın ısınmasıyla birlikte sincaplar ağaç dallarında hareketlenirken, yeşilbaş ördekler de derelerde yüzmenin tadını çıkardı. Sarıkamış’ın doğal güzellikleri, her mevsim olduğu gibi sonbaharda da kendini farklı bir şekilde göstermeye devam ediyor.

Kaynak: aa