Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Nisan ayında hizmete giren Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Merkezi, 5 aylık süreçte 300 aileyi çocuk sahibi yaparak büyük bir mutluluğa vesile oldu. Merkeze toplamda 3 bine yakın kişi başvurdu.

Lösemiyi Yenen Atussa Okula Dönmek İstiyor Lösemiyi Yenen Atussa Okula Dönmek İstiyor

ÜYTE Merkezi'nin Başarıları

ÜYTE Merkezi Klinik Sorumlu Hekimi Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Şükran Esra Kaykı, merkezin 834 metrekarelik alanda modern laboratuvarlar, ameliyathaneler ve klinik destek odaları ile hizmet verdiğini belirtti. Kaykı, "Nisan ayından bu yana poliklinik sayımız 3 bine yaklaştı, 300 hastaya aşılama ve tüp bebek işlemi uyguladık. Tedaviler sonucunda çok sayıda ailenin yüzü güldü, bu bizim de mutluluğumuz oldu," dedi.

Aşılama ve Tüp Bebek Tedavileri

Merkezde uygulanan tedavi süreçleri hakkında bilgi veren Dr. Kaykı, uygun hastalara aşılama ya da tüp bebek tedavisi uyguladıklarını söyledi. "Aşılamayla gebe kalan hastalarımız var. Tedavilerde 10-12 günlük bir süreçten sonra embriyo anne karnına yerleştiriliyor ve başarılı sonuçlar elde ediyoruz," dedi.

Uygun Fiyatlı Tedavi İmkanı

Tedavilerin uygun maliyetlerle sunulduğunu belirten Dr. Kaykı, "Ücret konusunda hastalarımızdan çok soru alıyoruz. Tedavi katılım payı alarak hastalara uygun fiyatlı tedavi sağlıyoruz. Belirli tıbbi şartları karşılamayan hastalarımıza ise ücretli olarak tedavi hizmeti sunuyoruz," ifadelerini kullandı.

Bebek Sahibi Olma Hayaliyle Başvuranlar Mutlu

ÜYTE Merkezi'nde tedavi gören İrem ve Ahmet Gül çifti, bebek sahibi olma sürecinde merkezin hızlı ve etkili tedavilerinden memnun olduklarını belirtti. Ahmet Gül, "Tedavi sürecinden çok memnunuz, herkese tavsiye ediyoruz," dedi.

Kaynak: dha