Sakarya'da makarna fabrikasında meydana gelen patlama sonucu 1 ölü, 30 yaralı! Fabrika sahipleri dahil 6 kişi gözaltına alındı. #Sakarya #Patlama #Gözaltı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 15 Eylül’de meydana gelen patlama, 1 kişinin ölümüne ve 30 kişinin yaralanmasına neden oldu. Olayın ardından soruşturma kapsamında fabrika sahibi de dahil olmak üzere 6 kişi gözaltına alındı.

Patlama ve Yangın

Hendek'teki makarna fabrikasının yükleme alanı ve değirmenin bulunduğu bölümde saat 13.00 sıralarında gerçekleşen patlamanın, ilk belirlemelere göre silolarda meydana gelen gaz sıkışmasından kaynaklandığı tespit edildi. Patlamanın ardından çıkan yangın, Sakarya itfaiyesi, AFAD ve çevre illerden gelen destek ekiplerinin yoğun müdahalesi ile ertesi gün söndürüldü.

Patlamada 1 Ölü, 30 Yaralı

Patlama esnasında işçi Mesut Simay (27) hayatını kaybederken, 6’sı ağır olmak üzere toplamda 30 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı patlamanın nedenini araştırmak için 2 müfettiş görevlendirdi.

Soruşturma ve Gözaltılar

Patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, fabrika sahipleri ve yöneticiler de dahil olmak üzere 7 şüpheli Hendek Adliyesi’ne ifadeye çağrıldı. İfadelerin ardından 6 şüpheli gözaltına alınırken, 1 kişi serbest bırakıldı. Olayın sorumlularının tespit edilmesine yönelik soruşturma devam ediyor.

PKK'dan Kaçan 1 Terörist Van'da Teslim Oldu PKK'dan Kaçan 1 Terörist Van'da Teslim Oldu

Patlamanın neden olduğu zararın boyutları ve ihmallerin olup olmadığı hakkında detaylı inceleme sürüyor.

Kaynak: dha