Van'da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları 17. gününde devam ediyor. Kadavra köpekleri, dalgıç ekipler ve su altı arama cihazları kullanılarak yapılan çalışmalarda henüz bir sonuca ulaşılamadı. Kabaiş'in kaldığı yurttan çıktıktan sonra Van Gölü kıyısına gittiği belirlenmişti.

Van'da 27 Eylül'de kaybolan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları 17. gününde de yoğun bir şekilde sürüyor. Erzurum ve Diyarbakır'dan getirilen kadavra köpekleri ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gelen dalgıç ekibiyle yapılan aramalar Van Gölü çevresinde yoğunlaştı.

Telefon ve Eşyaları Bulundu, Ancak Kendisine Ulaşılamadı

Rojin, kaldığı yurttan çıktıktan sonra Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamak için gittiğini söylemiş, 28 Eylül'de sahilde cep telefonu, kulaklık, kek ve su gibi kişisel eşyaları bulunmuştu. Ancak, yapılan aramalara rağmen kendisine halen ulaşılamadı. Gönüllü arama kurtarma ekiplerinin de destek verdiği çalışmalarda, polisin su altı görüntüleme cihazları, sonar cihazları ve kadavra köpekleri kullanılıyor.

Dalgıçlar ve Kadavra Köpeği Çalışmalara Destek Veriyor

Arama çalışmaları, Rojin'in başörtüsünün bulunduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede yoğunlaştı. Özellikle göl ve sazlık alanlarda yapılan aramalara, dalgıç ekipleri ve su altı kadavra köpeği de katıldı. Çalışmalar, gölde ve karada titizlikle yürütülmeye devam ediyor.

Elektrikli Isıtıcıdan Çıkan Yangında 3 Kardeş Hayatını Kaybetti Elektrikli Isıtıcıdan Çıkan Yangında 3 Kardeş Hayatını Kaybetti

Tüm İmkanlar Seferber Edildi

Aramalara Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden getirilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radar ve polisin su altı görüntüleme cihazları da dahil edildi. Rojin Kabaiş'e ulaşılması için tüm imkanlar seferber edilmiş durumda.

Kaynak: dha