Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlere ait bir mağarada çok sayıda yaşam ve ilk yardım malzemesinin ele geçirilerek kullanılamaz hale getirildiğini duyurdu. Mehmetçik, mağarada yaptığı arama-tarama faaliyetleri sırasında teröristlerin sığınaklarını tespit ederek, mağaradaki tüm malzemeleri imha etti.

Kaldırımda Yürüyen Yalçın’a Otomobil Çarptı: 1 Ölü, 1 Yaralı Kaldırımda Yürüyen Yalçın’a Otomobil Çarptı: 1 Ölü, 1 Yaralı

Pençe-Kilit Operasyonu'nda Teröristlere Ağır Darbe

Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe-Kilit Operasyonu'nda Mehmetçik, teröristlerin gizlendiği mağaralara yönelik başarılı operasyonlarına devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, kahraman askerler teröristlere ait bir mağarada çok sayıda yaşam ve ilk yardım malzemesini kullanılamaz hale getirdi.

Gizli Mağara Ortaya Çıkarıldı

Operasyon sırasında tespit edilen mağara, sağlam bir demir kapıyla korunan, geniş bir yapıya sahip. İçerisinde teröristlerin uzun süre yaşamlarını sürdürebilmesi için hazırlanan çeşitli malzemeler bulunuyor. 10 metre uzunluğundaki koridorun sonunda, yaşam alanı ve ikinci bir çıkış yer alıyor. Mağarada banyo, mutfak, yataklar, çamaşır makinesi ve raflarda un, şeker, bakliyat gibi malzemeler dikkat çekiyor.

Güvenlik ve Teknolojik Donanım

Mağarada ayrıca televizyonla izlenebilen güvenlik kameraları, jeneratör ve çeşitli kazı malzemeleri bulundu. Mehmetçik, mağaradaki tüm malzemeleri etkisiz hale getirerek teröristlerin kullanmasını engelledi.

Terörle Mücadele Kararlılıkla Sürüyor

MSB, bölgede yapılan arama tarama faaliyetlerinin devam edeceğini belirterek, teröristlerin barınma alanlarının yok edilmesi için kararlılıkla operasyonların sürdüğünü vurguladı.

Kaynak: aa