Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit düşen Piyade Er Maşallah Abakay’a veda zamanı! Şehidimizin cenazesi yarın Sungu beldesinde düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe-Kilit Harekatı’nda, teröristlerin sızma girişimi sırasında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay’ın (23) acı haberi, Muş merkeze bağlı Sungu beldesindeki ailesine ulaştı. Şehit Abakay’ın kardeşi Engin Abakay’a, yetkililer tarafından verilen haber sonrası aile gözyaşlarına boğuldu.

Kadirli'de Feci Kaza Kadirli'de Feci Kaza

Şehit Evinin Önünde Taziye Ziyaretleri Başladı

Türk bayrağı asılan şehit evine, aile yakınları ve komşular taziye ziyaretinde bulunmaya başladı. Abakay ailesinin daha önce vefat eden anne ve babasının iki çocuğundan en küçüğü olan ve bekar olarak yaşayan Maşallah Abakay, ailesi ve belde halkı tarafından sevilen bir isimdi.

Şehidin Cenazesi Muş’a Getiriliyor

Şehit Piyade Er Maşallah Abakay’ın naaşı, akşam saatlerinde Muş Hava Meydan Komutanlığı'na getirilecek. Şehidimizin cenazesi, yarın öğle namazını takiben düzenlenecek törenle Sungu beldesinde toprağa verilecek. Törene, şehit yakınları, belde halkı ve askeri yetkililerin katılması bekleniyor.

Son Veda Töreni Yarın

Muş’taki cenaze töreni, beldede büyük bir hüzne sebep olurken, şehit Abakay’ın kahramanlığı ve vatan sevgisi bir kez daha hatırlatıldı. Şehitlerimizin hatırası her zaman yüreklerde yaşayacak.

Kaynak: dha