Borsa günü yükselişle tamamladı Borsa günü yükselişle tamamladı

Zonguldak’ta Soğuksu semtinde cumartesi ve çarşamba günleri stant açan pazarcı esnafı, pazartesi günleri aynı alanın ‘sosyete pazarı’ esnafına kiralanacağı haberini alınca tezgahlarını kapatmayı reddederek eylem başlattı. Pazarcılar, gelir kaybı yaşayacakları endişesiyle belediyeden çözüm talep ediyor ve geceleri de alanda beklemeye kararlı olduklarını ifade ediyorlar.

"Sosyete Pazarı Açılırsa İş Yapamayız"

1997 yılından beri bu alanda faaliyet gösteren 140 pazarcı adına konuşan Ali Çağlayan, "Sosyete pazarının açılması, bizim işlerimizi ciddi şekilde etkileyecek. Müşteri kaybı yaşayacağımızı biliyoruz. Belediye başkanımızdan bu duruma bir çözüm bulmasını istiyoruz," dedi.

"Ekmeğimizin Peşindeyiz"

Pazarcılar, Zonguldak’ın sınırlı pazar potansiyeli olduğunu ve dışarıdan gelen sosyete pazarı esnafının yerel esnafa zarar vereceğini belirtiyor. "Maliyetler zaten yüksek, bu pazar açılırsa işlerimiz tamamen durur. Biz sadece ekmeğimizin derdindeyiz," diye konuştu.

Çözüm Bulunmazsa Eylem Devam Edecek

Pazarcı Fatma Demir de çözüm bulunmazsa eylemlerine devam edeceklerini belirtti. "Herkes pasta börek peşinde, biz ekmeğimizin derdindeyiz. Eğer çözüm bulunmazsa bir hafta boyunca burada kalacağız" dedi.

Kaynak: dha