CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde katıldığı Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nde yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin İsrail ile olan ticaretine dikkat çekti. Özel, İsrail'le yapılan ticaretin devam ettiğini belirterek, Türkiye’den gönderilen malların üçüncü ülkelere gönderiliyormuş gibi gösterildiğini ifade etti.

"Ticaret Durmadı, Etiket Değiştirildi"

Özel, “İsrail'le ticaret cayır cayır devam ediyor. Mallar serbest bölgeden çıkıp, antrepolarda etiket değiştiriyor ve üçüncü bir ülkenin deposuna gidiyormuş gibi gösterilip İsrail'e gönderiliyor” dedi. Bu durumu sert bir dille eleştiren Özel, İsrail'le ticaretin derhal durdurulması gerektiğini belirterek, Gazipaşa’dan Türk milletine ve dünyadaki mazlumlara seslendi.

Çankaya Köşkü Çağrısı

Özel, yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin de önemli bir çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, bayram töreninin Çankaya Köşkü’nde yapılmasını önerdi. "Gazi Paşa’nın evinde, Çankaya Köşkü’nde bir araya gelmeliyiz" diyen Özel, bu vesileyle birlik ve beraberlik mesajı vermenin önemine dikkat çekti.

Tropikal Meyve Üreticilerine Destek

Festivalde, tropikal meyve üreticilerinin pazarlama ve üretim sorunlarına değinen Özel, devletin stratejik ürünlere sahip çıkmasının önemini vurguladı. Gazipaşa’nın hızla gelişen bir ilçe olmasına rağmen yeterli eğitim yatırımı yapılmadığını belirten Özel, ilçenin otoyol yatırımlarıyla da desteklenmesi gerektiğini söyledi.

İmamoğlu: Finansal sorunlarla mücadele ediyoruz İmamoğlu: Finansal sorunlarla mücadele ediyoruz

Sıcak Karşılama ve Hediye Sepeti

Konuşmalarının ardından festival alanındaki stantları gezen Özgür Özel’e, tropikal meyvelerden oluşan bir hediye sepeti sunuldu. Özel, üreticilerle sohbet ederek, sorunlarını dinledi ve ilçeden ayrıldı.

Kaynak: dha