İstanbul, Eğitimde Türkiye'nin Kalbi Olmaya Devam Ediyor İstanbul, Eğitimde Türkiye'nin Kalbi Olmaya Devam Ediyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda düzenlenen "Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı Mitingi"nde konuştu. İktidara yönelik sert eleştirilerde bulunan Özel, "Bu iktidar ülkeyi güvensiz hale getirmiştir. Kadınlarımız, çocuklarımız ve hatta yeni doğan bebeklerimiz güvende değil. Yurttaşları koruyamayan bu iktidar güvenliği sağlamakta başarısızdır" dedi.

"Kadınlar ve Çocuklar Şiddet Tehdidi Altında"

Kadına yönelik şiddet istatistiklerine değinen Özel, Türkiye’nin, Avrupa ülkeleri arasında şiddet gören kadınların en yüksek oranda olduğu ülke olduğunu belirtti. OECD verilerine göre Türkiye’de kadınların %38’i şiddete maruz kalıyor. "Bu korkunç rakamlar gösteriyor ki Türkiye'de neredeyse her iki kadından biri şiddet görüyor. İktidarın, yetersiz yurtlarla öğrencileri cemaatlerin kucağına itmesi bu olumsuz tablonun bir diğer boyutudur. Yoksul öğrenciler güvenli barınma imkanına sahip değil" ifadelerini kullandı.

"Uyuşturucu Kullanımı Artıyor, Yetkililer Sessiz"

Özel, Türkiye’de uyuşturucu kullanımının ciddi boyutlara ulaştığını vurgulayarak, "Anketlere göre toplumun %88’i uyuşturucu kullanımının arttığını belirtiyor. Her siyasetçi ve belediye başkanı halktan uyuşturucu sorununa çözüm bulunması talebi alıyor. Bu yüzden yaşam hakkını koruma açısından uyuşturucuya karşı mücadele büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu.

Kürt Sorunu İçin "Meclis Çözümün Adresi"

Konuşmasında Kürt sorununa da değinen Özel, çözüm için meclisi işaret ederek, "Bu ülkede Kürt sorunu var diyene kadar bu sorun bizim için devam etmektedir. Çözüm, kayyum uygulamalarının son bulduğu, demokratik siyasetin önünün açıldığı, herkesin kendini özgür hissettiği bir süreci başlatmakla mümkün olacaktır. Çözüm için Meclis'te toplumun katılımıyla ilerleyerek bu sorunu çözmeliyiz," ifadelerini kullandı.

"Terörün Bitmesi İçin Toplumsal Mutabakat Şart"

Özel, terör sorununun çözümü için meclisin ve toplumsal mutabakatın önemine değindi. "Bir kişiyi konuşturup çözüm yaratma çabası hatalı bir plandır. Bu meselede çözüm için Meclis’i adres gösteriyoruz," diyerek Türkiye’nin birlik içinde çözüm bulmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Kaynak: dha