Otokar, Filipinler'deki ADAS 2024 Fuarı'nda ARMA II 8x8 zırhlı muharebe aracını sergiliyor. Yüksek koruma ve taşıma kapasitesine sahip araç, geniş ürün gamıyla dikkat çekiyor.

A16z'nin Kripto Raporu: Kripto Adresleri Eylül Ayında Rekor Kırdı A16z'nin Kripto Raporu: Kripto Adresleri Eylül Ayında Rekor Kırdı

Otokar, ADAS 2024 Fuarı'nda ARMA II 8x8 ile Gücünü Gösterdi

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Asya Savunma ve Güvenlik Fuarı (ADAS 2024) kapsamında Filipinler'in başkenti Manila'da yer aldı. 25-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen fuarda Otokar, ARMA II 8x8 Zırhlı Muharebe Aracı'nın ölçekli modelini ve zırhlı araçlardan oluşan geniş ürün gamını sergileyerek, savunma sanayisindeki yetkinliğini gözler önüne serdi.

Otokar'ın Savunma Sanayisindeki Global Gücü

Otokar Savunma Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Sedef Vehbi, şirketin savunma sanayisindeki etkinliğini vurgulayarak, "NATO ve Birleşmiş Milletler’in tedarikçisi olarak Otokar, 40'tan fazla ülkede, zorlu koşullarda 33 binden fazla askeri aracıyla hizmet vermekte. Bölgedeki ihracat fırsatlarını yakından takip ediyoruz ve Asya-Pasifik bölgesindeki varlığımızı genişletmeyi hedefliyoruz," dedi.

ARMA II 8x8: Üstün Koruma ve Yüksek Performans

Otokar tarafından üç yıllık bir çalışma sürecinin ardından geliştirilen ARMA II 8x8, yüksek balistik koruma, mayın ve el yapımı patlayıcılara karşı koruma sağlarken, yüksek arazi kabiliyetiyle de dikkat çekiyor. 40 ton azami yüklü ağırlığa sahip araç, 120 mm kalibreye kadar ağır silah sistemlerini entegre edebilme yeteneğine sahip. Ayrıca, zırhlı personel taşıyıcı, komuta kontrol aracı ve hava savunma görevlerine uygun bir platform sunuyor.

Çeşitli Görevlere Uygunluk ve İleri Teknoloji

ARMA II, bakım-onarım, ambulans gibi çeşitli görevlerde kullanılabilecek esnek bir yapıya sahip. Geniş gövde tasarımı, ilave hacim sağlayarak aracın çok yönlü kullanımını mümkün kılıyor. 6 silindirli, turbo dizel, 720 beygir gücündeki motoru ile muharebe koşullarında üstün performans sergiliyor.

ADAS 2024'te Otokar'ın İhracat Vizyonu

ADAS 2024 Fuarı, Otokar’ın global pazardaki etkinliğini güçlendirmek için önemli bir fırsat sunuyor. Asya-Pasifik bölgesindeki faaliyetlerini artırmayı hedefleyen Otokar, ihracat stratejilerini bu tür etkinliklerle daha da genişletiyor. ARMA II gibi ileri teknolojiye sahip ürünlerle Otokar, savunma sanayisinde uluslararası arenada önemli bir konuma sahip.

Kaynak: aa