Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, organize sanayi bölgelerinde (OSB) başlatılan şeffaf ve hızlı tahsis süreci sayesinde bir hafta içerisinde 201 yeni yatırım için yer tahsisi talebi olduğunu duyurdu. Kacır, bu sürecin sanayi yatırımlarını hızlandıracağını belirtti.

OSB'lerde Yatırımlar Hız Kazandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, organize sanayi bölgelerinde (OSB) başlatılan yeni tahsis süreçlerine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, OSB’lerde yatırım alanlarının sanayicilere tahsisini hızlandıracak adımları anlattı.

Bir Haftada 201 Yatırım İçin Talep

Bakan Kacır, şeffaf ve hızlı tahsis süreciyle ilgili ilk hafta verilerine göre 56 OSB’de 170 yatırım yeri için tahsis, 5 OSB’de ise 31 yatırım yeri için ön tahsis başvurusu alındığını belirtti. Böylece toplamda 1 hafta içinde 201 yeni yatırım için yer tahsisi talebi yapıldığını açıkladı.

Turkcell, Kristal Elma Ödülleri'nde 13 ödüle layık görüldü Turkcell, Kristal Elma Ödülleri'nde 13 ödüle layık görüldü

Tahsis ve Ön Tahsis Başvuruları Devam Ediyor

Şu an itibarıyla 133 OSB'de 1484 yatırım yeri için tahsis başvuruları sürerken, 6 OSB’de ise ön tahsis başvuruları devam ediyor. Kacır, bu adımların sanayi yatırımlarını hızlandırmaya yönelik önemli bir süreç olduğunu vurguladı.

Kaynak: aa