Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde kızılçam ve makilik alanda çıkan yangın, ekiplerin yoğun mücadelesiyle 5 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangında 4,5 hektarlık alan zarar gördü.

Aydın’ın Bozdoğan ilçesine bağlı Dümen Mahallesi’nde saat 15.30 sıralarında çıkan orman yangını kısa sürede yayılmaya başladı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangına havadan 6 uçak ve 4 helikopter, karadan ise 10 arazöz ve 4 su tankeriyle müdahale edildi.

Hızlı Müdahale ile Yangın Kontrol Altına Alındı

Yangın, ekiplerin havadan ve karadan yoğun çalışması sonucu saat 20.30’da kontrol altına alınarak daha fazla yayılması önlendi. Yaklaşık 4,5 hektar kızılçam ve makilik alanın zarar gördüğü öğrenildi. Soğutma çalışmalarının sürdüğü bölgede yangının çıkış sebebi ise araştırılıyor.

Eyüpsultan'da 2 Bin Yıllık Piton Derili Yazma Ele Geçirildi Eyüpsultan'da 2 Bin Yıllık Piton Derili Yazma Ele Geçirildi

Soğutma Çalışmaları ve Güvenlik Önlemleri Sürüyor

Yangının yeniden alevlenme riskine karşı bölgede soğutma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yetkililer, yangın bölgesine yakın alanlarda güvenlik önlemleri alırken, yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için incelemeler başlatıldı.

Kaynak: dha