Alanya’da 33. kez düzenlenen Avrupa Triatlon Kupası’nda 26 ülkeden 367 sporcu, yüzme, bisiklet ve koşu etaplarında kıyasıya mücadele etti. Elit erkeklerde Fransa’dan Thomas Hansmaennel, elit kadınlarda Almanya’dan Julia Bröcker altın madalya kazandı.

Fenerbahçe, evinde kazandı Fenerbahçe, evinde kazandı

Bu yıl 33.’sü düzenlenen Alanya Avrupa Triatlon Kupası, 26 ülkeden toplam 367 sporcunun katılımıyla Galipdere Halk Plajı’nda başladı. Organizasyonda sporcular, 750 metre yüzme, 20.1 kilometre bisiklet ve 4.8 kilometre koşu etaplarında yarışarak büyük bir performans sergiledi.

Elit Kadınlar ve Erkeklerde Madalya Mücadelesi

Elit kadınlarda Almanya’dan Julia Bröcker, 56 dakika 38 saniyelik performansıyla birinci olurken, onu 56 dakika 52 saniye ile İngiltere’den Annabel Morton ve 56 dakika 53 saniye ile İtalya’dan Angelica Prestia takip etti. Elit erkeklerde ise Fransa’dan Thomas Hansmaennel 50 dakika 58 saniye ile altın madalyanın sahibi oldu. İkinciliği 51 dakika ile Guillaume Hay, üçüncülüğü ise 51 dakika 5 saniye ile Basile Fouchard elde etti.

Dereceye Giren Sporculara Ödüller Verildi

Yarışın sonunda dereceye giren sporcular, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ve Avrupa Triatlon Komitesi temsilcileri tarafından ödüllendirildi. Triatlonun bölgeye kazandırdığı enerji ve heyecanla birlikte Alanya, 33 yıldır süregelen bu prestijli organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadı.

Kaynak: dha