Tarım ve Orman Bakanlığı, organik arıcılık yapan yetiştiricilere kovan başına 50 lira destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Destek ödemesi için başvurular, 20 Aralık 2024'e kadar Organik Tarım Bilgi Sistemi'ne kayıtlı il ve ilçe müdürlüklerine yapılabilecek.

Organik Arıcılık Yapan Yetiştiricilere Destek Ödemesi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Organik Arıcılık Yapan Yetiştiricilerin Desteklenmesine Dair Tebliğ", 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamında, organik arıcılık yapan yetiştiriciler, kovan başına 50 lira destek ödemesi alacak.

Başvuru Şartları ve Süreleri

Destekleme ödemesinden yararlanmak isteyen arı yetiştiricilerinin, 20 Aralık 2024 tarihine kadar gerekli belgelerle birlikte Organik Tarım Bilgi Sistemi'nde (OTBİS) kayıtlı oldukları il ve ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvuru yapan yetiştiriciler, kovan tespitlerini 31 Aralık 2024 tarihine kadar dilekçelerini verdikleri müdürlüklere yaptıracaklar.

Eğer yetiştiriciler kayıtlı oldukları il veya ilçede bulunmuyorlarsa, başvurularını bulundukları yerlerdeki il veya ilçe müdürlüklerine de yapabilecekler. Destekleme ödemesine hak kazanan organik arılı kovanlar için kovan başına 50 lira ödeme yapılacak.

Yeni Tebliğle Düzenlemeler Getirildi

Borsa günü yükselişle tamamladı Borsa günü yükselişle tamamladı

Bu tebliğ, 24 Ekim 2023 tarihli aynı başlıklı tebliğin yerine geçerek yürürlüğe girdi. Ancak, önceki tebliğe göre yürütülen iş ve işlemler, anılan tebliğ hükümlerine göre sonuçlandırılacak.

Bu düzenleme, organik arıcılık yapan yetiştiricilerin desteklenmesini hedefleyerek, bu sektörde faaliyet gösteren üreticilere mali destek sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: aa